Vatandaşların Ziraat Odası’nın ne iş yaptığıyla ilgili sorular sorulduğunu ve bu soruları ortadan kaldırmanın tek yolunun da Ziraat Odası’nın çeşitli projelerle çalıştığını, üreticiye faydalı olduğunu, proje ürettiğini göstermek ve uygulamaya koymaktır.

ZİRAAT ODASININ ŞİMDİYE KADAR YAPILMAMIŞ FAALİYETLERİ VAR

İlçede Örnek Tarla uygulamaları,sera yapımı, tanıtımı,Kadın ve Erkek çiftçilerin eğitimi, Örnek yetiştiricilik, Alternatif ürün değerlendirmeleri, Tarım işletmeciliği danışmanlığında etkin veri yönetimi, aşılama, budama eğitimleri ve yaygınlaştırılması, Değişik konularda eğitim kursları, acil iletişim ve müdahale desteği uygulamaları mutlaka yapılmalı.Ayrıca Ziraat Odası bünyesinde ayrı bir ''Pirinç Masası'' adı altında birim kurulmalı ve çalışmaları buradan takip edilmeli.

DANIŞMANLAR DAHA AKTİF KULLANILMALI VE SAHAYA İNMELİ

Bu gün  Ziraat Odasında 2 tane danışman var. Bu danışmanların doğru yönlendirilmeleri gerekiyor. Üyelere tam manasıyla yardımcı olmaları için önlerinin açılmasına ihtiyaç var. Üretici; “bu arkadaşlar imza almaktan başka ne yapar?” diye soruyor.  Ancak danışman veya teknik personel  kendilerini anlayan, proje yönetiminde destek sağlayan bir yönetim anlayışı bu sorunların çözümünde fayda sağlayacak.

ZİRAAT ODALARI DEVLET DAİRESİ DEĞİL

Ziraat odaları Devlet Dairesi değildir. Çiftçinin alın terinden artırarak Odasına ödediği üye aidatları ile çalışan bir üretici örgütüdür. Bu aidatların en güvenli şekilde toplanması ve en verimli şekilde değerlendirilmesi gereklidir. Toplanan aidatların üreticilerimize en fazla fayda sağlayacak alanlarda kullanılması önceliği olmalıdır. Araştırma ve geliştirme ziyaretleri yurt dışında değil yurt içinde daha faydalı yapılmalı.


ZİRAAT ODASININ SORUMLULUĞU ARTMIŞTIR

Ziraat Odaları üreticiler ile kamu kurumlar arasında resmi belgeleri oluşturma ve onaylama gibi bir görevinin yanında  Kamu niteliğinde bir üretici örgütüdür. Ziraat odaları çiftçilerin evraklarını yaptıkları kurumlar değil, çiftçilerimize tarımdaki gelişmelerin örnek uygulamalar, eğitimler, örnek bahçeler, üretici kursları, Tarla günleri, gibi hizmetleri aktif olarak rol üstlenebileceği kurumlar haline gelmeli.

TOSYA PİRİNCİ İLE İLĞİLİ ULUSAL BASINDA YAYINLANAN SON YAZI


http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/gurme/28250538.asp

Ufak bir not: Tosya demişken bugün ne yazık ki tosya pirinci hayal oldu. Osmancık ismi eski görünse de mühendislerimiz tarafından verimi yüksek olarak geliştirilmiş bir pirinç. Tosya pirinci ve farklı cins yöresel pirinçleri önümüzdeki yıllarda tekrar görebilmek umuduyla çalışacağız. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın!




Editör: TE Bilisim