23 Şubat -1 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası etkinliklerle devam ediyor. Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan Vergi Haftası kutlamaları Tosya Vergi Dairesi tarafından düzenlenen etkinliklerle devam ediyor.

Tosya Vergi Dairesi çocuklara vergi bilincini aşılamak ve vergi konusunda bilinçlendirmek amacıyla dün Fatih Ortaokulu’nda tanıtım programı düzenledi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa Vergi Dairesi Müdür Vekili Nurgün Eser, Vergi Dairesi Şefi Alaattin Çal, Vergi Dairesi personeli, İlçe Milli Eğim Müdürleri Murat Gül ve Efkan Dağlı, Fatih Ortaokulu Müdürü Yakup Özkayı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan tanıtım filminin izlenmesinin ardından Vergi Dairesi Şefi Alaattin Çal, vergiyi kimlerin verdiği, toplanması ve nerelerde kullanıldığı konularında öğrencilere bilgi verdi.



Öğrencilerin yapmış oldukları alışverişlerde mutlaka fiş almaları gerektiği vurgu yapılırken ülkenin kalkınması için, devletin vatandaşa hizmet verebilmesi için verginin toplanması gerektiği söylendi.

Program Vergi Dairesi Şefi Alaattin Çal tarafından öğrencilerin sorularını cevaplamasıyla sona erdi.    





Editör: TE Bilisim