Yatırımcı kamu kurum ve kuruluşları, il ölçeğinde yürüttükleri projeler kapsamında, çalışmaları hakkında bilgiler almak,  kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğini sağlamak amacıyla düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına;  Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkan Vekili Eşref Can, Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri T. Zafer Karahasan, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile bölge ve il müdürleri katıldı.
 
Toplantıda 2018 yılı 2. Dönemindeki 841 adet projeden bahsedildi ve Tarım, Enerji, Ulaştırma, Eğitim, Sağlık, Turizm, Madencilik ve Diğer Kamu Hizmetleri Sektörü olarak projeler konusunda ise biten proje sayısının 116, devam eden proje sayısının 448, ihale aşamasında olan 146, başlamayan proje sayısının 131 olup, bu projelerin toplam maliyetinin de 10 milyar 676 milyon 119 bin 105 TL olduğu belirtildi. Ayrıca 690 milyon 598 bin 958 TL program ödeneği olan bu projeler için 2018 yılı Haziran ayı sonuna kadar yapılan harcama tutarı ise 386 milyon 744 bin 029 TL olduğu açıklandı.
 
Kuruluş müdürlerinin yatırım faaliyetleri hakkında bilgiler vererek sunumlarını gerçekleştirdikleri toplantıda, koordinasyonu gerektirecek konular görüşüldü. Yatırımcı kurumlardan projeleri ile yapımına başlanılan ve devam eden işlerin takip edilmesini  isteyen  Vali Karadeniz tarafından çeşitli konularda ilgililere talimatlar verildi.
 
Bu yıl yatırım programında olan işlerin  yapılması konusunda tüm bölge ve il müdürlüklerinin azami bir gayreti olduğunu belirten Vali Karadeniz; Ancak handikap olan konulara baktığımızda da iki ana konuya takıldığımızı görüyorum. Birincisi ödenekler ile ilgili kesintiler, ikincisi de bu yıl için gelişen hava koşulları. Onun dışında gördüğüm kadarıyla kurumlarımızın kendisinden kaynaklanan çok önemli bir aksaklık yok. Bundan dolayı da hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda da başarılar diliyorum.’’ İfadelerini kullandı.


 

Editör: TE Bilisim