Oda lokalinde gerçekleştirilen toplantıya KOSGEB Kastamonu İl Müdürü Nevzat Erol, Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi, Sanayiciler ve işadamları katıldı.

KOSGEB Kastamonu İl Müdürü Nevzat Erol toplantıda firmaların 150bin TL markalaşma ve kurumsallaşma hibe desteği konularını anlattı.

Erol, Markalaşma ve Kurumsallaşma Proje Çağrısının başladığını ve proje başvurusunun son tarihinin 20 Mart 2015 olduğunu söyledi.



Erol; “KOBİ kapsamındaki işletmelerin markalaşması ve kurumsallaşmasının amaçlandığı program kapsamında işletmelere 150 bin liraya kadar hibe verilecek. Başvuruları 20 Mart tarihine kadar devam edecek.

Yaşanan hızlı değişimler ve yeni gelişmelerin işletmelerin eski kurallara göre rekabet edebilmelerini olanaksız hale getirdi. Dünya genelindeki işletmelerin pazar paylarını artırabilmek ve rekabet edebilmek için teknolojiyi ve markalaşmayı önceliklendirdi” dedi.

Kurumsallaşma ve markalaşmanın önemine işaret eden Nevzat Erol, "Artık bu iki olgudan kaçış yok. İşletmelerimiz büyümek, gelişmek istiyorsa kurumsallaşma ve markalaşma çalışmalarına bir an evvel başlamalıdır" dedi.



"KOBİ’lerin Yönetim Becerilerini ve Kurumsal Yetkinliklerini Geliştirmek" ve "KOBİ’lerin Markaya Yönlendirilmesi" konularında uygulanacak destek programına 30 Ocak 2015 tarihi itibariyle KOSGEB veritabanına kayıtlı olan KOBİ'ler başvurabilecek.

KOBİ başına destek en fazla 150.000 TL olarak belirlenen projede KOBİ'lerin belirlenen konulardan sadece birine başvurabileceği destek programı, 20 Mart 2015 tarihine kadar KOBİ'lerin başvurularına açık olacaktır.


Editör: TE Bilisim