SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde TR82 Bölgesi’nde sosyal refahın artırılması, yeşil doğanın korunarak mekânların daha yaşanabilir hale getirilmesi amacıyla 2014 yılı için proje çağrısına çıkan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tanıtım toplantısı düzenledi.


İlçe müftülük konferans salonunda düzenlenen toplantı saat 14.30 da başladı. Toplantıya Kaymakam Mehmet Türköz, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Necati Abacı, sanayici ve işadamları, işveren temsilcileri ve muhasebeciler katıldı.   

Serkan Genç ve Halil İbrahim Kırlı’nın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda programa valilikler, kaymakamlıklar, yerel yönetimler, mahalli idare birlikleri, üniversiteler, diğer kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler ve üst kuruluşları (üretici birlikleri, yetiştirici birlikleri) ve organize sanayi bölgelerinin de başvuru yapabileceği söylendi.

Program kapsamında desteklenecek faaliyetler için T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından tahsis edilen kaynak tutarının 8milyon TL olduğuna vurgu yapılarak, projelere %50 destek verildiği ve destek miktarının asgari 50bin TL, azami 500bin TL olduğu söylendi.

Son başvuru tarihinin 14 Mart 2014 olduğunu belirten uzmanlar başvuruların internet üzerinden yapılması gerektiğini ve yapılan başvurunun çıktısının alınarak projenin gerekli belgelerle birlikte 21 Mart 2014 tarihine kadar elden ve ya postayla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’na ulaştırılması gerektiğini söyledi.  


Program hakkında daha fazla bilgi başvuru tarihinden 20 gün öncesine kadar Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’ndan alınabilecek

Editör: TE Bilisim