HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU  
 KASTAMONU (İHA) Kastamonu’n Tosya ilçesinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılanlara düzenlenen törenle girişimcilik belgeleri verildi.

Tosya Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle başlatılan 70 saatlik  "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" tamamlandı.Tosya Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen törende konuşan  Belediye Başkanı Yardımcısı Fazıl Ateş, eğitimin ilçede yaşayan genç girişimciler için önemli bir fırsat oluşturacağını söyledi.




Bu bölgede yaşayan insanların bilgili ve yetenekli olduğunu belirten Ateş, şunları kaydetti "Kosgeb tarafından ilçemizde 1-9 tarihleri arasında düzenlediği kursun, ilçemize ve genç girişimçilere çok faydalı oldu. Bilindiği gibi vatandaşlarımızda  bilgi yetenek var ama kullanmazsan bu bir işe yaramıyor. Bunları kullanabilmemiz için iyi bir girişimci olmamız, iyi bir eğitim almamız gerekiyor. Kısacası cesaretlendirilmemiz gerekiyor.Kosgeb bu anlamda verdiği eğitimlerle işsizliğe çözüm oluyor. İlçemizin potansiyeli bu genç arkadaşlarımızın girişimci ruhuyla harekete geçeceğini umut ediyor, emek verenlere teşekkür ediyorum."dedi.





Konuşmaların ardından eğitime katılan 20 kişiye girişimcilik belgesi verildi.

Editör: TE Bilisim