01.01.2016 tarihinde zorunlu olarak e-tebligat uygulamasına geçmesi gereken mükelleflere yönelik e-tebligat uygulamasının tanıtımı amacıyla Tosya Vergi Dairesi Müdürlüğü e-tebligat bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Vergi Dairesi Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen e-tebligat bilgilendirme toplantısına Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler, oda temsilcileri katıldı.

Muhasebeci ve oda temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür eden Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Alaattin Çal e-tebligat uygulamasının 01.01.2016 tarihinde zorunlu olduğunu belirterek uygulamanın tanıtımı ve mükelleflere daha kolay ulaşabilmek için bilgilendirme toplantısını düzenlediklerini söyledi.

Toplantıda Gelir Uzman Yardımcıları Yasin Altın ve Nazmi Yücel e-tebligat hakkında bilgi verdi.  Uzmanlar e-teligatı (elektronok tebligat) “213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği hükümlerine göre tebliği gereken belgelerin, e-tebligat sistemi ile mükelleflerin elektronik adreslerine tebliğ edilmesidir. Bu tebliğ fiziki ortamda yapılan tebliğat ile aynı sonucu doğurmaktadır” şeklinde açıkladı.

Toplantının devamında uzmanlar e-tebligatı ayrıntılarını; “e-tebliğat uygulaması 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren başlayacaktır. Ancak bu tarihten önce e-tebliğat sistemini kullanmak için bildirimde bulunan mükelleflerimize 1 Ekim 2015 tarihinden itibaren elektronik tebliğat yapılabilecektir.

e-tebliğat sistemine dahil olmak zorunda olan mükelleflerimiz süresinde bildirimde bulunmaz ise Vergi Usul Kanununun Mükerrer 355.maddesi uyarınca özel usulsüzlük cezası ile cezalandırılır. Bu mükelleflerimize re’sen oluşturulan internet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifresi tebliğ edilerek e-tebliğat gönderimi başlatılır” şeklinde anlattı.


Uzmanlar e-tebiğat sisteminin faydalarını şu şekilde sıraladı;

-Bilgi güvenliğini ve kişisel verilerin korunmasını sağlar

-Hizmet kalitesini artırır

-Belgenin içeriğinin başkaları tarafından değiştirilemeyeceğini garanti eder, güvenlidir

-Fiziki ortamda haftalarca süren tebliğat işlemi elektronik tebliğat sistemi ile saniyeler içinde gerçekleştirilir.

-Elektronik tebliğat sisteminde; tebliğatın ne zaman yapıldığını, gönderen kurumun ve alıcının kim olduğunu, gönderilen tebliğatın ve eklerinin ne olduğunu görüntülenebildiği için herhangi bir ihtilafa yer bırakmaz

-Fiziki ortamda yapılan tebliğatlar ücretli iken e-tebliğat ile yapılan tebliğatlarda herhangi bir masraf bulunmadığından bütçeye katkı sağlar




  

 

Editör: TE Bilisim