Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri 1562 Sayılı Tosya Tarım Kredi Kooperatifi çeltik üreticilerine büyük destek veriyor. Türkiye’de 81 ilde bulunan bin 600 şube vasıtasıyla Tosya’da üretilen pirinci yine Tosya Pirinci adı ile satışa çıkaran Tosya Tarım Kredi kooperatifi yetkilileri üretilen ürünün satış sıkıntısını ortadan kaldırılarak üretilen pirincin direk üreticiden alınarak tüketiciyle buluşturulduğunu ifade etti.

Tosya Pirincinin satış ağı sıkıntısına büyük ölçüde çözüm olan yeni uygulama ile ürettiği ürünü değerinde satamayıp üretimden vazgeçmiş çiftçiler ve ilçemizde atıl durumda olup ekim yapılmayan arazilerde yeniden üretimin canlanacağı düşünülürken artık talep durumunda çiftçiler ürününü daha fazla değerle Tosya Tarım Kredi Kooperatifi vasıtasıyla satabilecek. Tarım kredi kooperatiflerinin amacının sadece çiftçiye girdi sağlamak değil, üretilen ürünün de değerlendirerek çiftçileri mağdur etmeden her zaman kooperatifin yanlarında oldukları ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak Tosya belediye Başkanını ziyaret eden Kooperatif Müdürü Nurbay Kırmızıtaş ve Ziraat Mühendisi Hüseyin Bozkır yeni uygulamanın detaylarını Başkan Şahin’e aktardı. Ortalıca Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden alınan ürünlerin pazar ve satış ağının genişlemesi için başta Kastamonu merkez ve ilçelerindeki şubelere ardından da Türkiye’nin en doğusundan en batısına kadar olan alandaki tüm birliklere gönderildiğini ifade eden yetkililer ilk etapta 6 ton işlenmiş pirincin arz edildiğini kaydettiler.

Yeni uygulama ile Tosya Pirincinin satış ağında önemli ölçüde genişleme olacağını kaydeden Başkan Kazım Şahin çiftçinin ürününü değerinde satamaması gibi sorunlarında bu şekilde ortadan kalkacağını ifade ederek Tosya Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri Nurbay Kırmızıtaş ve Hüseyin Bozkır’ı kutladı.


Editör: TE Bilisim