Çerkeşte 600 kişinin çalıştığı fabrikanın kapatılması Çerkeş te büyük bir hayal kırıklığı ve üzüntü ile karşılandı.

Çerkeş medyasında büyük yankı bulan bu kapanma haberine birçok kişi kişisel yorumlarını paylaşırken, İlçe Belediye Başkanınında bu yönde çalışmaları bir sonuç vermedi ve yüzlerce kişi işsiz kaldı.

Tosya'da Faaliyet gösteren fabrika işçileride maaşlarını alamadıklarını belirtirken, bu durumu Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin'e ve Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz,e bu durumu anlattıklarını ifade ettiler.

Tosya Hey Tekstil fabrikasında çalışanların maaşlarını alamadıkları için ara ara çalışmama eylemi yaptıklarıda ilçe genelinde bilinen bir gerçek.

Birçok Aile tüm yaşam planlarını buradan alacakları paraya göre endeksledikleri için paralarının geç ödenmesi yada uzaması durumunda fabrika işçileri borçlarında da sıkıntıya düştüklerini ifade ettiler.

Çerkeşteki fabrikada yaşanan tüm sıkıntılar şu an Tosya’daki fabrikada da yaşanmakta olup, Firma yöneticilerinden Basın Kuruluşlarına veya Ulusal Haber Temsilcilerine şu ana kadar konuyla ilgili bir açıklama yada bildiri yapılmadı.

Tosya olarak umud ediyoruz ki , yüzlerce ailenin geçim kaynağı olan Hey Tekstil Fabrikası, Çerkeş’teki ile aynı kaderi paylaşmaz.

Burada dikkat çeken bir konu ise Çerkeş haber sitesinde Çerkeşteki Fabrikanın kapatılma haberinin altına yazılan yorumlarda Tosya’lılarında yorum yazmış olmaları.

İlgili Haber 1 TIKLAYIN okuyun
İlgili Haber 2 TIKLAYIN okuyun

Kastamonu / Tosya
Alaattin Keşoğlu

Editör: TE Bilisim