SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA)- Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 2017 yılında bir önceki yıla göre Tüketici sorunları Hakem heyetine başvuru sayısı yarı yarıya düştü.

Tosya’da Hakem Heyeti'ne yapılan başvuru sayısı 2016 yılına göre yarı yarıya düşerek 2017 yılında toplam 166 şikâyet oldu. Bilindiği gibi Tosya Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı, iş ve işlemlerini vatandaşa ücretsiz sunmakta olan bir resmi devlet birimidir. Amacı, tüketicilere ayıplı hizmet, ayıplı mal veren ya da tüketiciyi dolandırmak isteyen art niyetli kişi ve kurumlara karşı korumak ve haklarını savunmaktır. Tosya Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığına geçtiğimiz yıl, içerisinde toplamda 316 dosya müracaat etmişti. 2017 yılında yapılan 166 müracaatın bir kısmı sonuçlandırıldı bir kısmının hukuki süreci devam etmektedir.

2017 yılı içinde Tosya Tüketici Sorunları Hakem Heyetine tüketici vatandaşların şikâyet ve müracaatları 131 dosya ile Bankalarda yapılan işlemler yer almakta Elektronik eşyada ise 13 şikâyet dosyası açıldı. Bu şikâyetlerden 6 dosyada vatandaş haklı 7’inde satıcı firmalar haklı çıktı. Ayrıca 2017 yılında 1 Otobüs bileti şikâyeti,6 İnternet firması şikâyeti ile 3 Ayakkabı firması şikâyeti bulunmakta.

2017 yılı içinde Tüketici sorunları Hakem Heyetine yapılan dikkat çekici şikâyet bir vatandaşın internet üzerinden aldığı Şehirlerarası otobüs biletinde vatandaşın bileti almasına rağmen otobüsün yolcuyu almadığı yönünde olmuş.

Editör: TE Bilisim