Haber&Foto: Sedat Ağacıkoğlu

08-11 Eylül 2011 tarihleri arasında düzenlenen Kastamonu Ahşap Fuarı çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçilerin akınına uğradı ilk gün yaklaşık On bin kişinin gezdiği fuara yazılı ve görsel medya da takip etti.

Ulasal medyanın Bölgesel  İl ve ilçe yazılı – görsel medyanın da takip ettiği fuarda özellikle  Tosya ilçesinden katılan Nalbantoğlu Orman Ürünleri ile Tosya Kontrplak  Sanayi (TKS) stantları vatandaşların ve de medyanın ilgi odağı oldu.

Fuarın açılışını yapan İç işleri Bakanımız İdris ŞAHİN ve Kastamonu Valisi Erdoğan BEKTAŞ,Karabük Valisi İzzettin Küçük  Kastamonu İl Emniyet Müdürü  Sami Uslu ve diğer Resmi Kurum amir ve Müdürleri  TKS ve Nalbantoğlu Orman Ürünleri stantlarını ziyaret ettiler.TKS Genel Müdürü  Zafer NALBANTOĞLU ziyaret gelen misafirleri stant kapısında karşılayarak hoş geldiniz dedi.

Zafer NALBANTOĞLU iç işleri bakanımız İdris ŞAHİN  ve beraberinde gelen misafirlere her iki firma hakkında bilgi vererek iki firmanın da  özellikle Tosya ilçe ekonomisi ile bölge ne Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağladığını söyledi.İki firma bünyesinde yaklaşık 300 kişinin çalıştığını ve her iki fabrikanın da şu an ki dünya orman ürünleri teknolojisi ile makine ve cihazları ile çalıştığını bünyesinde bulunan uzman ekip ve çalışan kadrosu ile Orman ürünleri Mamul üretimi  alanında bölgede önemli firmalar konumunda olduğunu ifade etti.

Zafer Nalbantoğlu Tosya şu an itibarı ile Türkiye’nin Kapı ve pencere üretiminde bir numara olduğunu ve ülke ihtiyacının büyük bir kısmını karşıladığını söyledi.

Bakan Şahin’in Nalbantoğlu Orman Ürünleri stant ziyareti sırasında Bakanı karşılayanlar arasında Bulunan Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz,Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin,Ortalıca Belediye Başkanı Yusuf Arpacı ve Tosya Ak Parti İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç,Tosya Şoförler Cemiyeti Başkanı Ahmet  Baş Tosya ilçesinin  talepleri ve sorunları hakkında kısa bilgi vererek Sayın İç İşleri Bakanımız İdris ŞAHİN’i  Tosya ilçesine davet ettiler.

Bakan Şahin en kısa zaman da Tosya ilçesini ziyaret edeceğini  ifade ederek    Tosya’nın sorunların yerinde görerek çözüm aşamasında neler yapılması gerektiğini  ivedi şekilde sorunların çözümü için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Daha sonra Bakan Şahin ve ziyaretçiler TKS ve Nalbantoğlu stant’ında bulunan ürünleri inceleyerek ürünler hakkında bilgi aldılar.Zafer Nalbantoğlu Sayın Bakanımız  İdris ŞAHİN ve  Kastamonu ile Karabük  valilerine  stant ziyaretlerinden  dolayı Teşekkür ederek saygılarını sundu.




Editör: TE Bilisim