Yapılan açıklamaya göre; Kastamonu, Çankırı, Sinop illerini içine alan KUZKA’ ya proje başvurusunda bulunan işletmelerden 3 il ve ilçelerinden en başarılı TOSYA işletmeleri, müteşebbis ve sanayicilerinin projeleri olmuştur.  Ajansa süresi içinde 3 ilden toplam 161 işletmenin projesi ile başvuruda bulunduğu teklif çağrısında, yapılan bağımsız inceleme kuruluşları değerlendirmeleri ve KUZKA yönetim kurulunun kararı sonucunda 2011 yılı Kobi Mali Destek Programında 56 proje asil olarak, 10 işletme de yedek olarak onaylanmıştır. Bu işletmelerden başarıyla çıkan ve projesi onaylanan  13 asil ve 5 yedek işletme Tosya İlçemizden olmuştur.

                Tosya Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mesut GÜVERCİN yaptığı açıklamada; KUZKA proje yarışını Tosyalıların kazandığını, Pastanın en büyük diliminin müteşebbis ve bilinçli üyelerimizin yerinde ve zamanında yapmış olduğu çalışmalar sayesinde Tosya’ daki yatırımlara geleceğini söyledi.   Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA)’ nın 2011 yılı Proje teklif çağrısı için19 Ağustos 2011 tarihine kadar başvuru yapıldı. Başvuru öncesinde Tosya Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri sonucu KUZKA’ nın uzmanlarınca ilçemiz Müftülük Konferans Salonunda yapmış olduğu toplantı ve odamız tarafından dağıtılan Kalkınma Ajansı ile ilgili proje hazırlama konusunda broşür bilgi ve dokümanların katkısının büyük olduğunu belirtti.

                 GÜVERCİN; Projelerin müteşebbis işletmelerimiz tarafından yatırım olarak en kısa sürede hayata geçirileceğini ümit ettiğini, yatırımların ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağı gibi yeni istihdamlar sağlayacağını, günümüzde projesiz gelişme olmayacağı gibi Devlet Desteklerinden yeri ve zamanı geldiğinde yararlanılmalıdır. Dedi. Projesi kabul edilen ve yatırıma hazırlanan müteşebbislere başarılarının artarak devam etmesini diledi.

              

                Yine KUZKA tarafından açılan 2011 Yılı Çevre ve Turizm Alt Yapısı Mali Destek Programı teklif çağrısında sunulan projeler arasından yönetim kurulu tarafından onaylandığı belirtilen 19 projeden de 2 sinin Tosya’ ya ait olduğu açıklanmıştır. Onaylanan projeler: Tosya Köylere Hizmet Götürme Birliği’ nin “ BOYNER BAĞEVİNDE TOSYA YEMEKLERİ” ile Tosya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ nün “TOSYA OSB ELEKTRİK HATTI PROJESİ” projeleridir. Her iki projede asil olarak onaylanmıştır.

                Tosya Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mesut GÜVERCİN’ in bu iki proje için yaptığı açıklamada; Her iki projede Tosya için çok önemlidir. Birinci proje ile ilçemizin bağ evleri, kültürü ve yemekleri tanıtılacak, bunlardan ilçe ekonomisine katkı sağlanacağı gibi Türk damak zevkine uygun onlarca yöre yemeğinin tanıtımının yapılacağını,

                Onaylanan ikinci proje ise; Tosya’ nın geleceği olan, İmar projesi bakanlıkça onaylanan ve parsellerin yatırımcılara satış aşamasına geldiği Tosya Organize Sanayi Bölgesi’ nin elektrik hattının yapılmasıdır. Projenin uygulanması durumunda OSB’ nin daha kısa sürede faaliyete geçmesi ile yatırımcıya daha ucuz ve daha kısa sürede arsalarının teslim edilebileceğini belirterek, projelerin hazırlanmasında karar veren ve katkısı olan kurum yetkililerine, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirtti.      

 

 

Mesut GÜVERCİN

TOSYA TİCARET VE SANAYİ ODASI

Yönetim Kurulu Başkanı

Editör: TE Bilisim