KOSGEB Kastamonu İl Müdürü Nevzat Erol, KOSGEB’in KOBİ’lere markalaşmaya geçiş ve kurumsallaşmanın geliştirilmesi için proje teklif çağrısını anlatmak için Ticaret ve Sanayi Odası İşbirliğinde bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 Ticaret ve Sanayi Odası Lokalinde düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Necati Abacı ve firma temsilcileri katıldı.   

Toplantıda konuşan KOSGEB Kastamonu İl Müdürü Nevzat Erol, KOSGEB’in KOBİ’lere markalaşmaya geçiş ve kurumsallaşmanın geliştirilmesi için proje teklif çağrısında bulunduğunu söyledi.  Erol; dönemin koşullarında yaşanan hızlı değişimler ve yeni gelişmelerin KOBİ’lerin klasik araçlarla rekabet edebilmelerini zorlaştırdığını belirtti.

İşletmelerin rekabet güçlerini ve pazar paylarını artırabilmeleri için teknolojiyi, yenilikçiliği, kurumsallaşmayı, marka oluşturmayı gündemlerine almaları gerektiğine dikkat çeken Erol, bu alanlarda daha fazla yatırım yapmaya yönelinmesi gerektiğini ifade etti.

KOBİ’lerin ekonomideki etkinliklerini artırılabilmesi ve uzun ömürlü olabilmeleri için rekabet güçlerini yükseltmelerinin büyük önem arz ettiğini belirten Erol, "İşletmelerin kurumsallaşmalarında ve marka olmalarında doğru stratejilere ihtiyaçları bulunduğu gerçeğinden hareketle KOSGEB, KOBİ Proje Destek Programı başlatmış olup bu kapsamda yaklaşık 55 Milyon TL’lik bir bütçe ile KOBİ’lerin Kurumsallaşma ve Markalaşma konularında hazırlayacakları projelerini desteklemeyi amaçlamaktadır" dedi.

Açılan KOBİ Proje Destek Programı proje teklif çağrısı kapsamında işletmelerin hazırlayacağı projelerin süresinin en az 6 ay en fazla 24 ay, KOSGEB’in proje destek üst sınırının 150 bin TL En son başvuru tarihi 30 Kasım 2015 saat 23:59’dur. Bu tarihten sonra sistem başvurulara kapatılacaktır" ifadelerini kullandı.



Proje teklif çağrısına KOSGEB Veri Tabanında kayıtlı, aktif durumda olan ve Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsündeki işletmelerin başvuru yapmalarının esas olduğunu da belirten Erol, çağrı kapsamında Kurumlar Vergisi Beyannamesi veren işletmelerin yanı sıra gerçek usulde gelir vergisine tabi, bilanço esasına göre defter tutan şahıs işletmelerinin de başvuru yapabileceğini ve 2012-2013-2014 yıllarında faaliyette olmayan, yeni kurulan, yalnızca 2013-2014 yılı verileri veya 2014 yılı verisi olan işletmelerin de proje başvurusu yapması gerektiğini vurguladı.


Editör: TE Bilisim