SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu'nun Tosya İlçesi Kosgeb ve Tosya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen girişimcilik kursuna katılan kursiyerler törenle sertifikalarını aldı.

25 Mayıs -2 Haziran 2015 tarihlerinde Tosya Ticaret ve Sanayi Odası ve Kosgeb işbirliğinde düzenlenen girişimcilik eğitimi kursunu başarı ile tamamlayan 28 girişimci adayı düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Törene Kosgeb Kastamonu Müdürü Nevzat Erol, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi, Genel Sekreter Necati Abacı ve kursiyerler katıldı.


Toplantıda konuşan Kosgeb Kastamonu Müdürü Nevzat Erol; “ İş yerinizi açtığınızda hazırlayacağınız iş planını bize getirdiğinizde kurulda değerlendiriliyor. İş planının kabul edilmesinin ardından Kosgeb veri tabanına kaydediliyor ve o işyeri için danışmanlık alabileceği bir uzman atanıyor.Kosgeb’in sertifikasını alarak iş kuran yeni girişimcilere vereceği hibe desteği 30.000,00 TL. İşini geliştirmek isteyen girişimciler için makine ve ekipman desteği olmak üzere 70.000,00 TL faizsiz kredi veriliyor. Desteği alan yeni girişimciler işyerlerini 3 yıl kapatamıyor. Belgelerin yeni girişimcilere hayırlı uğurlu olmasını ve kuracakları işyerlerinin bereketli ve bol kazançlı olmasını diliyorum” dedi.

Program kursiyerlere Genç Girişimci belgelerinin verilmesi ile sona erdi. 

 

  (SDA-

Editör: TE Bilisim