Haber: Sedat Ağacıkoğlu (iha )

Kalkınma Bakanlığı’nın URGE Projesi kapsamında yurt dışındaki Pazar arayışını sürdüren ve Pazar araştırmalarına devam eden Kapı Sanayicileri Derneği rotasını Afrika’ya çevirdi.

Daha önceleri Afrikalı sanayici ve iş adamlarını Tosya’ya davet eden ve düzenlenen iş gezisi kapsamında Afrikalılara fabrikaları gezdiren ve daha sonra b2b görüşmeleri yapan Kapıder Afrika’ya çıkartma yaptı.

Tamamı ihracatçı firma yönetim kurulu başkan ve üyelerinde oluşan bir heyetle Gana’ya giden Kapıder yapılan Pazar araştırmasının ardından ikili görüşmeler gerçekleştiriyor.

İş gezisi ve Pazar araştırmasına ilişkin Kapıder Başkanı Metin Ekşi yaptığı açıklamada; “KAPIDER olarak üyelerimize Pazar araştırması yapma ve yeni pazarlar bulmak için çalışıyoruz. Yaptığımız ön araştırmanın ardından tamamı ihracatçı olan üyelerimiz ile Afrika kıtasında bir ülke olan Gana’ya iş gezisi düzenledik. Burada ürün kalitesi, standardı gibi hususlarda yaptığımız inceleme yaptık, ikili görüşmeler yaptık, çalışmalarımız devam ediyor. KAPIDER olarak, üyelerimize destek olmaya ve Pazar araştırması yapmaya devam edeceğiz” dedi.       

Editör: TE Bilisim