Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Lokalinde gerçekleştirilen toplantıya Sanayici ve Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş, Sanayici ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi ile ilçemizde faaliyet gösteren ve ihracat yapan firmaların sahipleri ve yöneticileri katıldı.
Uluslar arası pazarda daha etkin olabilmek ve rekabet gücünü artırabilmek ve KUZKA’nın desteklediği kümelenme projesine altyapı oluşturmak için kurulan KAPIDER ilçemizde faaliyet gösteren 32 uluslar arası firmayı tek çatı altında bir araya getirmeyi planlıyor.
KAPIDER’in kurucuları 7 firma yöneticisinin organizesinde gerçekleştirilen toplantıya katılan firma yöneticilerine yurtiçindeki haklarını daha iyi savunmak için derneğe katılmaları teklif edildi.
İhracat yapan firmaların yöneticilerinin bir araya kurmuş oldukları dernek başta KUZKA’nın kümelenme projesine alt yapı oluşturmak,  firmaların yurt içindeki ve yurt dışındaki haklarını savunmak, üretimin kalitesini artırarak uluslar arası kalite standartlarını yakalamak ve ihracat yapan firmaların Pazar ağını güçlendirmeyi amaçlıyor.
KAPIDER’in ilk toplantısında konuşan derneğin kurucularından ve Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi; “KUZKA’nın kümelenme projesine alt yapı hazırlamak için kurmuş olduğumuz KAPIDER’in (Kapı Derneği)    ilk toplantısı bu. Toplantıya ihracat yapan firmalardan tüzel kişi olanlar yani kurumsallaşmış şirketleşmiş firmalar katıldı. Derneğimiz ihracat yapan firmalarımızın yurt içindeki ve yurt dışındaki haklarını savunacak ve Pazar ağını güçlendirecek. Aynı zamanda bir denetim mekanizması işlevini üstlenerek üretim kalitesinin artırılarak Tosya Kapısı’nın uluslar arası kalite standartlarını yakalamasını sağlayacak.
Derneğimize KUZKA tarafından ARGE ve kümelenme projeleri kapsamında yurt dışı fuar desteği ile profesyonel yönetim desteği verilecek.  Böylece firmalarımız hem Pazar ağını güçlendirecek hem de uluslar arası pazarda rekabet edebilme şansını yakalayacak.  Firmaların her zaman destekçisi ve haklarını savunacak olan derneğimiz Tosya’nın ulusal düzeyde temsilcisi olacak. Firmalarımızın KAPIDER’e katılmaları menfaatlerine olacak. Bireysel hiçbir firma hakkını savunamıyor, Pazar araştırması yapamıyoruz. Biz dernek olarak firmalarımızın adına istenilen ülkede Pazar araştırması yaparak bölgeyi tespit edeceğiz ve firmalarımızı yönlendireceğiz. Aynı zamanda %75’i KUZKA tarafından karşılanacak olan hibe destekli yurtdışı gezileri düzenleyeceğiz, sanayicilerimiz kendileri de gittikleri bölgeyi tanıyacaklar ve Pazar araştırması yapabilecekler ” dedi.
Editör: TE Bilisim