Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 25 yıldır bayan terziliği yapan Fatma İpek,Tosyalı bayanların modern anlamda giyim tasarımlarını yaparak,Tosya’nın modasını ve trendini belirliyor.1986 yılından buyana bayan terziliği yapmakta olan Tosya’nın tek bayan terzisi Fatma İpek,terziliği geliştirerek kendi moda ve trendini oluşturdu. Yeni tasarladığı elbiselere Tosyalı bayanların yoğun ilgisi göstermesi sonucunda Tosya’ya has yeni bir moda oluştu.

 

Mutaassıp bir giyim tarzına sahip Tosyalı bayanların giyimlerini, modern bir tarzla birleştirerek yeni bir İslami giyim modası oluşturan Fatma İpek,İnsanoğlunun temel ihtiyaçlarından birin de elbise olduğunu belirterek, Sosyolojik ve psikolojik açıdan giyinmenin önemine dikkat çekti.

 

Terzilik; tarihi çok eskilere dayanan bir meslektir. Bende bu mesleği 25 yıldır severek yapıyorum diyen Terzi İpek,’’Tosyalı bayanlara özel her türlü moda ve yöresel kıyafetleri kendi elimle dikiyorum. Bayan müşterilerimiz genelde mutaassıp görüşe sahip insanlardan oluşuyor.Bayanlarımız modern tarzda modaya uygun İslami kurallardan ödün vermeden giyinmek istiyorlar. Bende bayanlarımızın bu görüşlerini dikkate alarak yılların verdiği tecrübelerimi yeni moda ve tasarımlar ile birleştirmemin sonucunda yeni bir trend oluştu’’diye konuştu.

 

İpek,’’Tarihi ipek yolunda yer alan ve binlerce yıllık kültürel geçmişe sahip olan Tosya’nın bu değerlerini modern tasarım ile birleştirerek elbiselere işliyorum. Yeni tasarımlarıma, Tosya ve civar ilçelerde yaşayan bayanlardan yoğun bir talep gelmeye başladı.Her bayanın istekleri doğrultusunda İslami kurallardan taviz vermeden modern elbiseler dikiyorum.Bu elbiseleri gören diğer bayanların ise kendi istekleri ve zevkleri doğrultusuna uygun yeni tasarım elbiseler diktirmeleri sonucunda Tosya’ya has yeni bir moda akımı oluştu’’dedi.
 
Editör: TE Bilisim