Haber: Sedat Ağacıkoğlu (İHA )

Türkiye’nin en büyük perakende zincirlerinden A-101’de dağıtım merkezini Tosya’ya açıyor. Firma yetkilileri
www.tosyahaberleri.com haber sitesine yaptıkları açıklamada “ Tosya yakın gelecekte bölgenin önemli bir lojistik üssü olacak” dediler.

Sanayinin her alanında büyük gelişmelerin yaşandığı Tosya’da, ulaşımdaki birbirinden önemli imkânları sayesinde firmaların ilgi odağı haline geldi. Türkiye’nin en büyük marketler zinciri konumunda olan A-101 firması Tosya Organize Sanayide Kastamonu, Çorum ve Sinop illeri ve ilçelerinin bölge dağıtım deposunu kuruyor.

A-101’DE TOSYA’YI SEÇTİ

A101 Yeni Mağazacılık A.Ş 28 Mart 2008 tarihinde kuruldu.  28 Nisan 2008 tarihinde A101 markasıyla ilk marketini açan firma, bir ay içerisinde hedefi olan ‘101 market’ sayısı ile açılışını gerçekleştirdi. ‘Zincir marketlerinde; müşterilerine düşük fiyatlarla ve düşük maliyette kaliteli gıda ve tüketim malzemeleri sunuluyor. Firma, Karadeniz bölgesindeki marketlerine daha kolay sevkiyat yapabilmek için geçtiğimiz günlerde Tosya’ya yeni bir dağıtım merkezi kurma kararı aldı. D-100 Karayolu üzerinde kurulu bulunan Tosya Organize Sanayi bölgesin kurulacak dağıtım merkezinden her gün onlarca kamyon yola çıkarak sevkiyat yapılacak.

Yaklaşık 150 vasıflı ve vasıfsız işçi istihdam edecek olan Bölge Dağıtım Deposu Ocak 2018 yılında faaliyete geçecek. Çalışmak isteyenlerin CV evrakları ile Tosya A-101 şubesine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim