Haber&Foto : Sedat Ağacıkoğlu

Bakan Şahin, Kastamonu Valiliği tarafından düzenlenen ahşap fuarının açılışını yapmak üzere geldiği Kastamonu'da Vali Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti.

Vali Bektaş'tan  Kastamonu ilinin  sorunları hakkında bilgi alan Şahin, Ahşap İşleri Fuarı'nın ilin kültürel altyapısını canlandıracağını ve ekonomik yapısına katkı sağlayacağını söyledi.

Bakan İdris Naim Şahin’in Kastamonu’nun ağaç sanayisin tanıtacak olan ve Kastamonu Valiliği tarafından düzenlenen Ahşap Fuarı için Kastamonu’da bulunduğunu ifade eden Vali Erdoğan Bektaş, “Bu gün uzun süredir üzerinde çalıştığımız ahşap fuarımızın açılışını bakanımız birlikte yapacağız. Bakanımızın Kastamonu geçmişi var. Kastamonu ziyaretini de arzu ediyorlardı. Bizi kırmayarak geldiler. Ahşabın Kastamonu’ya kattığı potansiyeli daha da günümüzde artırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.


İç işleri Bakanı İdris Naim Şahin, 1982 yılında 2.5 yıl Kastamonu’da kaymakamlık yaptığını ifade ederek Kastamonu ile ilgili şöyle dedi: “Kastamonu’da bu gün Vali Erdoğan Bektaş’ın organizesi ile bu yörenin doğal ve kültürel değerlerinin ve alt yapısının canlandırılması ve ekonomiye katkı sağlanması için ahşap fuarı düzenleniyor. Bunun açılışı için Kastamonu’ya geldik. Bakanlığımızın ilgili arkadaşları ile burada bulunuyoruz. Benim iş hayatımda ve memuriyet hayatımda güzel yeri olan bir ilimizdir. 1982 yılında kaymakam olarak buraya geldik ve 2,5 yıl çalıştıktan sonra bu güzel ilimizden ayrılmıştık.

Daha sonraki yıllarda gelip sık sık ziyaret ettik. Hem bizim hem de önceki milletlerde önemli bir yerleşim yeri olarak insanları barındırmış güzel bir coğrafyadır. İsfandiyaroğulları beyliğine uzun süre başkentlik yapmış. Osmanlı döneminde önemli rol almış. İstiklal Savaşı zamanında coğrafi yapı ile gazi bir ilimizdir. Atatürk’ün de yeni genç Cumhuriyetin kuruluş yılarında özel önem verdiği illerin arasında bir ildir. Gelişen şartlara bağlı olarak dünyadaki ve Türkiye’deki nüfus hareketlerine baktığımız zaman Kastamonu, Ankara ve İstanbul olmak üzere önemli sayıda insanını göç vermiş bir ilimizdir. İstanbul’da Kastamonu nüfusuna kayıtlı insanımızın varlığı önemli derecededir.”

Bakan Şahin Ahşap Fuarına katılan tüm firmalara ve emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederek.Bu fuarın önümüzdeki yıllarda Yurt geneline daha sonrada Ulaluslar arası Fuarlarda yer alması gerektiğini söyledi

Standları gezen Bakan şahin özellikle Tosya Standlarına daha fazla ilgi göstererek Türkiye’nin Kapı ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Tosya esnefına ve ustalarına selam gönderdi ve Teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim