Kastamonu Valiliği’nce organize edilen ve birçok sivil toplum kuruluşunun da içinde yer aldığı Kastamonu Ahşap Fuarı bu yıl dördüncü kez kapılarını aralayacak. 28 – 31 Ağustos tarihleri arasında yapılacak fuar önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kuzeykent Pazar Alanında gerçekleştirilecek.

 

Kastamonu’da kökleri binlerce yıl derine inen ahşap kültürünün ve ahşap sanat eseri mirasının göz önüne çıkarılması, bunun yanında son yıllarda ivme kazanan ve Kastamonulu ustalarca hayat verilen som ahşap ürünlerinin ülke vitrinine çıkarılması yapılacak ahşap fuarının temel amaçlarının başında geliyor.

 

Kastamonu Valiliği’nce oluşturulan Ahşap Fuarı Tertip Komisyonu ve Komitesi’nce yürütülen çalışmalarda bu yıl ülke genelinin yanı sıra hedef olarak 22 pilot il seçildi. Özellikle masif ahşap mobilyanın çok kullanıldığı ve kent mobilyası olarak ahşabın kullanıldığı bu hedef illere özel olarak hazırlanan davetiye ve afişler gönderildi.

 

Ülke genelinde 4 bin davetiyenin çeşitli il protokol, ahşap üzerine üretim yapan işletmelere ve esnaf ve ahşap sanayi odalarına ulaştırıldığı çalışmalarda ayrıca ülke çağında reklam çalışmalarına da başlandı. Bu kapsam da ülkemizin en çok okunan ve sektörel ulusal dergilere sponsorlar vasıtasıyla çeşitli reklamlar verilirken aynı zamanda Kastamonu Ahşap Fuarı ve ahşap kültürü hakkında bilgiler sunan haber bültenlerinin de yayınlanması sağlandı. Bu dergiler arasında Atlas, Geo, Maison Francaise, Evim ve Ev Bahçe gibi dergiler yanında Kastamonulu hemşehrilerimizin yayınlayıp yürüttüğü Aysha gibi popüler dergiler bulunmakta. Tanıtım ve reklam faaliyetleri içerisinde Kastamonu Belediyesi’nin destekleri ile 15 bilboard ve duraklara reklamları verilecek.


 

Bu yıl 28-31 Ağustos tarihleri arasında 4’üncüsü düzenlenecek olan fuarın sloganı ve konseptini “Ahşabın Başkenti” oluşturuyor. Fuarın önceliği som ahşap üzerine çalışan zanaatkârların eserlerinin ülke vitrinine çıkarılması ve son yıllarda doğallığı ve sağlıklı oluşu nedeniyle yeniden değer kazanan ve daha çok tercih edilen ahşap mobilya ve tasarımların ülke geneline tanıtılması ve pazarlanabilmesi. Dört gün sürecek fuarın amaçlarından biri de ülke ahşap gündeminin kalbinin Kastamonu’da atmasını sağlamak.

Editör: TE Bilisim