Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Avrupa Birliği Eylem 1.1 gençlik değişimi projesi "Following Our Water Footprint - Su Ayak İzimizi Takip Etmek" projesi kapsamında Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti’nden ilçemize gelen öğrenciler Cumhuriyet Meydanı’nda bilgilendirme standı kurdu.

Standa gelen vatandaşlara çay-kahve ikram eden öğrenciler suyun insan hayatındaki önemini anlattı. Suyun kısıtlı bir kaynak olduğu ve etkili kullanımı konusunda gençlerde ve yerel halkta farkındalık oluşturmak isteyen yabancılar; suyun yaşam için vazgeçilmez madde olduğuna dikkat çekilerek su kaynaklarının kirletilmemesi ve suyun tasarruflu kullanılmasına vurgu yaptı.  

Anlatımdan memnun olan vatandaşlar gerek ilçemizde gerekse ülkemizde su kaynaklarının bol miktarda olduğuna dikkat çekerek önümüzdeki yıllarda kaynaklarımızın tükenmemesi için suyu tasarruflu kullanarak ve su kaynaklarının kirletilmeden kullanılması gerektiği şeklinde duygularını anlattı.

Yerel halkın standa ilgisinin oldukça yoğun olduğu gözlendi.  

Proje kapsamında yer alan çalışmalarını İlçe Halk Kütüphanesi salonunda gerçekleştiren yabancılar ilçemizde yürüttükleri etkinlikleri tamamlamalarının ardından bugün Tosya’dan ayrılacak. 



Editör: TE Bilisim