Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Liseye Geçiş Sınavı'nda tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye 1. olan ve Betül Yeşilçimen Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil tarafından ödüllendirildi.
TEOG yerine gelen ve bu yıl ilk defa uygulanan Liseye Geçiş Sınavı'nda 90 sorunun tamamını doğru cevaplayarak 1 milyon 29 bin öğrenci arasında Türkiye Birincisi olan Betül Yeşilçimen’i makamında kabul ederek tebrik eden Başkan Kavaklıgil kızımızın başarısından dolayı büyük bir gurur yaşadıklarını söyledi.
Tosya Belediye Binası'nda gerçekleşen ziyarete Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ve  LGS'de önemli başarı sağlayan Betül Yeşilçimen ve ailesi  katıldı. Başkan Kavaklıgil, öğrencimizin eğitim noktasında her daim yanında olduklarını ifade etti.
"Biz bugün öğrencimize Ahde Vefa göstereceğiz"
Başarılı öğrencilerin Türkiye'nin geleceği için büyük önem taşıdığını ifa eden Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, "Öğrencimizin bu başarısını görmek bizi mutlu ediyor. İlçemizin gençlerinin başarı sağlamasında emeği olan herkesten Allah Razı olsun. Kardeşimizin eğitim hayatında Tosya Belediyesi olarak her zaman maddi ve maddi desteğimiz olacaktır. Bizler bugün kızımıza destek vereceğiz ki yarın ilçemize hizmet anlamında onlarda ahde vefa gösterecekdir. Bizim yapmaya çalıştığımız çocuklarımızın ufkunu açmak, onların yetişmesine katkı sağlamak, onlarla birlikte ülkemizin geleceğini inşa etmek ve katkı sağlamak" ifadelerini kullandı.
"Her şeyi bıraktım sınava yöneldim"
Sınav sistemi değiştiği için sınav öncesi büyük bir tedirginlik yaşadığını ifade eden ve LGS'de Türkiye Birincisi olan olarak önemli başarı elde eden Betül Yeşilçimen,"Benim için süreç zordu, her şeyi bıraktım sınava yöneldim. Test çözdüm, Tosya Özel Akıl Küpü dershanesinde yoğun bir çalışma temposunda ders çalıştım. " dedi.

Editör: TE Bilisim