Üç dönem halinde devam edecek yaz Kur’an kursunu 1.dönemi bugün başladı. Yaklaşık bir ay sürecek Kur'an kursu derslerine Tosya Mer’aşi Abdurrahman Paşa (Yeni cami) de 32 öğrenci ile başlandı.24 Haziran 2013 ile 12 Temmuz 20013 tarihleri arasında devam edecek kursa ilginin yoğun olduğu kurs öğretmenleri tarafından ifade edildi.

Tosya Mer’aşi Abdurrahman Paşa İmamı Mehmet Emin Gemalmaz ve Mustafa Kılıç hocalar Kur’an-ı Kerim kursuna katılan gelen çocuklara tavsiyelerde bulundu. Çocuklara hitaben yaptığı konuşmasında Kur'an öğrenmenin zor olmadığını ifade etti.
Bu yıl ki kurslara 'Gel Bu Yaz  Kur'an-ı kalbine yaz' sloganıyla başladıklarını söyleyen Gemalmaz Hoca,öğrencilere yaptığı  konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bu yıl Kur'an kurslarımız Ramazan ayına denk geldi. Biliyorsunuz Kur'an-ı Kerim Ramazan ayında, Kadir gecesinde inmeye başladı. Ramazan ayı öncesi, Ramazan ayı süresince ve sonrasında yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde öğreneceğiz. Havalar sıcak. Bu nedenle sizleri yormamaya gayret edeceğiz. Biz sizleri çok seviyoruz. Sizlere değer veriyoruz. İçerisinde bulunduğumuz günü en iyi şekilde değerlendirmeye çalışalım." dedi.

Bu gün itibariyle başlayan kurslar, 23 Ağustos 2013 Cuma günü sona erecek.








Editör: TE Bilisim