Atatürk Anıtı'na, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz tarafında çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk suna törenin ardından, Kaymakam Türköz ve protokol üyeleri, Yavuz Selim İlkokulu' nda düzenlenen kutlama törenine katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Yavuz Selim İlkokulu Müdürü Şaban Kaya,'Eğitim çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar toplumsal kalkınmayı çağdaşlara olan toplumlara göre daha önce tamamlamış toplumlardır. 2012-2013 eğitim - öğretim yılının ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diler saygılar sunarım'diye konuştu.


Kutlama töreninde bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz,'10 Eylül itibari ile başladığımız anasınıfı ve 1.sınıflar eğitimine,bu gün itibari ile İlçemizde 530 öğretmen ve personel, 7194 öğrenci ile özlemini çektiğimiz okullarımıza başlamış bulunmaktayız. Yeni eğitim yılının bu güzel gününde Türkiye'nin aydınlık geleceği olan çocukları yetiştirecek öğretmenlerimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımızla birlikte olmanın yeni bir heyecanı ve gururu içinde sizleri saygı ve sevgilerle selamlıyorum'diyerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi;


'Eğitim öğretim çocuklarımızın ilgi ve kabiliyetleri yönünde hayata ve üst öğrenime hazırlanmasında temel amaçtır. Bu amaçların gerçekleştirmesi ise bilgiyi aktarma yerine bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran bulabilen bilgiyi paylaşabilen teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanan dinamik ve mutlu bir nesil yetiştirmek genel amaçtır. Sevgili öğrenciler kıymetli veliler 6287 sayılı kanun gereği 2012-2013 eğitim öğretim yılı itibari ile 4+4+4 ile zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılmıştır. Yeni uygulamalar ilköğretim okullarımız ilk ve ortaokul olarak ayrışmış buna göre ilköğretim okullarımız yeniden yapılandırılarak hizmetinize sunulmuştur.


Çocuklarınız okullarında 1-4, 5-8, 9-12 olmak üzere kendi yaş guruplarıyla eğitim öğretim görmenin okul bahçesinden faydalanmanın tadını yaşayacaklardır. İlçemiz okullarında, 470 okul öncesi, 2210 İlkokul, 2088 Ortaokul, 2374 Lise olmak üzere toplam 7194 öğrenci ile eğitime başladık.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 2008 yılı itibari ile başlatmış olduğu eğitimde yeni uygulamalar ve projelerle ilçe eğitimimiz iyi yönde çok yol katetmiştir. Başlamış olduğumuz yıl SBS'de il ortalamasının 23 puan gerisinde iken bu gün 2011-2012 eğitim öğretim yılı sonunda 333 puan ortalaması ile il ortalamasının 10 puan üzerine çıkmış bulunmaktayız. Bunu şöyle de özetleyebiliriz.


Fen Lisesi'ni kazanan öğrenci sayısı 5'den 16'ya, Anadolu Öğretmen Lisesi'ni kazanan öğrenci sayısı 27'den 75'e, Anadolu Lisesi'ni kazanan öğrenci sayısı 65'den 102'ye, Sağlık Meslek Lisesi'ni kazanan öğrenci sayısı 14'den 46'ya yükselmiştir. Bu başarıda bizleri destekleyen sayın Kaymakamımıza, gayret ve özverili çalışmalarından dolayı tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür eder 2008 yılında çizdiğimiz eğitimde Kastamonu'nun lokomotifi olma hedefine ulaşmanın mutluluğu ve aynı kararlılıkla çalışmanın istekliliği içindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılının sizlere, ilçemize,ilimize ve ülkemize sağlık mutluluk başarı getirmesi dileğiyle saygılarımı sunuyorum.'
Törende yaptığı konuşmada,Yaz tatilinden sonra yeni bir eğitim öğretim yılının ilk gününde, geleceğe ümitle bakılmasını sağlayan ilim ve irfan yuvaları ile tekrardan buluşmanın sevincini, değerli öğretmenlerle ve Türkiye'nin geleceği çocuklarla birlikte olmanın gurur ve heyecanı yaşadığını ifade eden Kaymakam Türköz,'Şu anda yeni bir ders yılına başlamanın yeni öğretmenlerle karşılaşmanın yepyeni arkadaş topluluğuna girmenin heyecanını yaşıyorsunuz. İlköğretim Haftası çağdaş eğitimin gerçeklerinin konuşulduğu, ilköğretimin, okuma yazmanın öneminin, kişiye ve topluma sağladığı yararlarının anlatıldığı bir haftadır'dedi.

Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmenin Türk milletinin özlemi olduğunu belirten Türköz,konuşmasına şöyle devam etti;
'Bu özlemi gerçekleştirmede en büyük önderimiz ise bilgi olmalıdır. Bu bilgileri kullanan öğrenciler bilimi ve teknolojiyi kabul etmiş, edindiği bilgileri, yaşamda karşılaştığı problemleri çözmede kullanabilen insanlar olmalıdır. Eğitim kurumları arasında önemli bir yere sahip olan okullarımız bu bilgilerin temelinin atıldığı bir kurumdur. Okul, yöneticisi, öğretmeni, öğrencisi, velisi ve tüm çalışanları ile sıcak bir yuvadır. Bu yuva gelecekteki yaşamınızın ve mutluluğunuzun hazırlayıcısıdır. Bu nedenle okullarımıza herkesin sahip çıkması gerekiyor.

Konuşmaların ardından, çeşitli halk oyunları gösterileri sahnelendi ve şiirler okundu. Yavuz Selim İlkokulu' na yeni başlayan öğrenciler, Kaymakam Türköz ve protokol üyelerine çiçek takdim etmesiyle kutlama töreni sona erdi.


Editör: TE Bilisim