2017-2018 eğitim öğretim yılı sona erdi. Eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte ilçemizde eğitim öğretim yapan okul öncesi ve ilk ve orta dereceli okullar da yaz tatiline girdi.  
İlçede eğitim gören  okul öncesinde 534 öğrenci, ilkokulda 1999 öğrenci, ortaokulda 2144 öğrenci ve liselerde 1973 öğrenci olmak üzere toplam 6350 öğrenci dün karnelerini aldı. Karne alan 6350 öğrenciyle birlikte ilçemizde toplam 475 öğretmen de yarıyıl tatiline girdi.
Öğrencilere karneleri okullarda düzenlenen törenlerde verildi. Törenlerde öğrencilere sadece karne ve teşekkür takdir gibi başarı belgeleri değil okul içinde ve okul dışında elde ettiği başarılar için de ödül verildi.
Tosya Fevzipaşa İlkokulu’nda düzenlenen karne töreninde öğrencilere karne ve başarı belgelerinin verilmesinin ardından okul bahçesinde düzenlenen törende ödüller verildi.
Okul içinde yapılan aktivite ve yarışmalarda dereceye giren öğrencileri kitap ile ödüllendiren okul yönetimi bir ödülde en fazla kitap okuyan öğrencisine verdi.  Okul yönetimi ilçede 1.nci sınıflar arasında en fazla kitap okuyan Ömer Yavuz Çataloğlu’na İftihar Belgesi verdi.
Öğretmenleri tebrik eden okul müdürü Suat Aktürk öğrencilere başarılar diledi.
Okullar bazında en fazla kitap okuyan ve İlçe Halk Kütüphanesi’nden en fazla ödünç kitap alan okullardan biri Tosya Fevzipaşa İlkokulu olmuştu. İlçe Halk Kütüphanesi yönetimi tarafından ilçede 1.nci sınıflar arasında en fazla kitap okuyan Ömer Yavuz Çataloğlu kitap ile ödüllendirilmişti.  
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın mesajının okunmasının ardından Okul Müdürü Suat Aktürk’ün iyi tatiller dilekleriyle tören sona erdi.


İlçe protokolü Şehit Er Murat Çökmez İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine katıldı.
Okul bahçesinde düzenlenen törene Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Demir, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Özgün Yapağı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bir üst sınıfa geçen öğrenciler 17 Eylül 2018 Pazartesi günü yeni yılda yani 2018-2019 eğitim öğretim yılına başlayarak eğitim hayatına kaldıkları yerden devam edecek.
Yeni yılda eğitim ordusuna yeni öğrenciler katılırken, mezun olan öğrenciler de bir üniversite programına yerleşmeye çalışacak.

Editör: TE Bilisim