Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından binalarının çürük ve depreme karşı dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılan Tosya Yibo Pansiyon ve spor salonu güçlendirme inşaat sözleşmesi imzalandı.

         Yapımına 1994`te başlanan ve 2001`de dönemin İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu tarafından eğitim ve öğretime açılan 16 derslikli, 350 yatılı öğrenci kapasiteli, 20 lojmanı ve 300 kişilik spor salonu olan Tosya YİBO geçtiğimiz yıllarda Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonucu ``çürük`` olduğu belirlenmişti.


Kastamonu İl özel İdaresi Genel Sekreterliğinde 2.Noter yetkilisi huzurunda “Tosya Yibo pansiyon ve spor salonu güçlendirme inşaatı işi” sözleşmesi imzalandı. Remcan inşaat spor gıda sanayi ve ticaret Ltd.Şti ve  Akdağ yapı inşaat Gıda sanayi ve ticaret Lti.Şti Ortak girişiminin taahhüdü altındaki işin imzasında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri T. Zafer Karahasan, Yatırım ve İnşaat Müdürü İbrahim Sağlık ve 2.Noter yetkilisi Salim Tümoğlu bulundu.

İmza sonrası bir açıklama yapan Genel Sekreter Karahasan; İl Özel İdaresi olarak Milli Eğitim yatırımlarına büyük önem verdiklerini ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gençlerimizin en sağlıklı ve güvenli bir şekilde eğitim-barınma-spor hizmetlerinin gerçekleştirilmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Tosya’daki okulumuzun pansiyon ve spor salonundaki güçlendirme çalışmaları da bunlardan birisidir. İşin sözleşme bedeli 2.242.000,00 TL’dir ve işin süresi 350 gün olarak öngörülmüştür.2015 yılının mayıs ayında bitirilmesi planlanmaktadır. Kastamonu’ya, yüklenici firmaya, kurumumuza, herkese hayırlı olsun dedi.


Editör: TE Bilisim