Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.”

Hz. Ali (r.a.)

Geleceğimizin teminatı olan gençlerin mimarı hiç şüphesiz ki Öğretmenlerdir. Onlar ki çocuk yaşlarından itibaren, bir ferdin hayatında başrolde görev alır ve kişinin gelişimi ve gelecekte topluma faydalı birey haline gelebilmesi konusunda önemli bir yere sahiptir.

Milletimizin bugün ve gelecekte bağımsız ve onurlu yaşayabilmesinin tek yolu; eğitim ve öğretim vasıtasıyla nesillere öğretilecek olan milli değerler sistemidir. Milli değerlerine bağlı, Türk olduğunun bilincinde bir neslin yetişmesi de tabiî ki Öğretmenlerimizi
n sayesinde olacaktır.

Toplumun Milli bilinç konusunda dejenere olmaya başladığı bu günlerde Öğretmenlerimizin sırtındaki yük ve yükümlülük oldukça fazladır. Bizler bu konuda Öğretmenlerimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz.

ATATÜRK’ soyadını alışının 79. Yılında Başöğretmen Mustafa Kemal’i,

Acaba ülkesine bağlı bir genç yetiştirebilir miyim?” umuduyla “Bayrağın dalgalandığı her yerde görev yapmaya hazırım.” Diyerek görevi başında iken öğrencilerinin gözü önünde Şehit edilen Öğretmenlerimizi, Ankara Erkek Teknik Öğretmen okulunda Üniversite öğrencisi ve bir Öğretmen adayı iken komünist militanlarca üç gün boyunca işkence edildikten sonra 23 Kasım 1970 günü okulun üçüncü katından aşağıya atılarak şehit edilen Ertuğrul Dursun ÖNKUZUYU ve Hakk’a ulaşmış tüm Öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Milletleri kurtaranlar yalnız ve yalnız öğretmenlerdir.” (Mustafa Kemal ATATÜRK) diyor tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günlerini kutluyor ve çalışma hayatlarında başarılar diliyoruz.

TOSYA ÜLKÜ OCAĞI BAŞKANLIĞI

Editör: TE Bilisim