İmzalanan Protokol esnasında konuşan Rektörümüz Aydın; “Tosya Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde ikinci binamızın Tosya Yükseköğrenim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin önceliğinde Tosyalılar inşa ettiler ve belirli bir seviyeye geldiler. Binanın tamamlanması için biz bu sene itibariyle Üniversitemizden belirli bir bütçe ayırdık. İkinci binanın geriye kalanını biz tamamlayacağız. Bu zamana kadar hizmetlerinden dolayı başta dernek başkanımız Fazıl Ateş’e, Necmettin Boyner’e, İsmail Külahlı ’ya, Zeki Külahlı ‘ya ve bütün Tosyalılara, hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Bu hayırseverlerimiz bizim ilk inşaatta kazma vurmamızı temin eden ilk yardımseverlerimiz. Bunda bütün Tosyalıların emeği var ve İnşallah Tosya Teknik Üniversitemizin de bir nüvesini teşkil etmiş olacağız. En yakın zamanda da hedefimiz hep beraber Tosya Devrez Teknik Üniversitemizi kurmaktır. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Tosya Belediye Başkan Yardımcısı ve Tosya Yükseköğrenim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazıl Ateş de konuşmalarında; “Teşekkürün en güzeli sizlere layık, Kastamonu’muza layık, Kastamonu Üniversitemize ve siz Sayın Rektörümüze layık. Sizler bize ilk başta bu sevgiyi, bu sıcaklığı göstermeseydiniz biz bu cesareti bulamazdık. Bu cesaret ve verdiğiniz bu sıcaklıkla gece-gündüz birçok hayırseverin, siyasetçisinden, Milletvekilinden başta Belediye Başkanımız Kazım Şahin olmak üzere Kaymakamlarımız da bizim arkamızda durdular. Ben bütün hayırseverler adına Tosyalılara hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Gelecekte Tosya’da Devrez Teknik Üniversitesi kurma isteğimizi Rektör Hocamızdan duymak bizi çok mutlu etti ve inşallah hocam ile beraber hep birlikte dernek başkanı olarak kavuşuruz. İnşallah imzayı Sayın Hocamızla beraber imzayı atmak nasip olur.” dedi.

Protokol töreni, Tosya Meslek Yüksekokulunun ikinci ek binasının devir protokolünün imzalanması ve fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Editör: TE Bilisim