2015-2016 Eğitim yılının yaklaşması nedeniyle ilçede eğitim öğretim yapan okullarda öğretmen açıkları da belli oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ihtiyaç olan branşlarda görevlendirilmek üzere Tosya Merkez ve köylerinde çalıştırılmak için toplam 6 branşta 60 ücretli öğretmen alacak.

Ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunu olup da atanamayan yada ücretli öğretmen olarak çalışmak isteyen adaylar 17 Ağustos – 02 Eylül 2015 tarihlerinde http://tosya.meb.gov.tr internet adresinden başvurularını yapabilecek.  

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda ihtiyaç olan Özel Eğitim 14,İngilizce 13, Rehberlik 10, Matematik 8, Beden Eğitimi 8, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 7 olmak 6 branş için 60 boş kadro ile birlikte, tüm branşların başvuruları kabul edilecek.



İhtiyaç olan öğretmenlerin görevlendirilmesinin ardından yıl içinde oluşabilecek açık kadrolarda diğer branşlar için müracaat eden eğitimciler görevlendirilecek.  Mevcut boş kadrolar için sıralama 04 Eylül 2015 tarihinde açıklanacak ve görevlendirilen ücretli öğretmenler 14 Eylül 2015 tarihinde okulların açılmasıyla birlikte çalışmaya başlayacaklar.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği tarihlerden sonra ücretli öğretmen olarak çalışmak için müracaat edenlerin sıralaması ise süre içerisinde müracaat edenlerden sonra sıralamaya dahil edilecek.

Ücretli öğretmen olarak çalışmak isteyenlerin katılmış oldukları seminerler, almış oldukları eğitimler, sertifikalar görevlendirilmedeki şanslarını artıracak.

Ücretli öğretmen olarak çalışmak isteyen adaylar başvuru yapacakları http://tosya.meb.gov.tr internet adresinden detaylı bilgilere ulaşabilecekler.

Editör: TE Bilisim