Kastamonu’nun Tosya ilçesinde baba-oğul aynı Sınavın heyecanını birlikte yaşadı

Tosya Meslek Yüksekokulu’nda bir ilk yaşandı. 54 yaşındaki baba ile 33 yaşındaki oğlu sınavda aynı heyecan ve duyguyu paylaştı.

Bir kurumda memur olan Şükrü Yücebıyık (54) özel bir firmada çalışan oğlu Onur Yücebıyık (33) okumanın yaşının olmadığını göstermek için geçtiğimiz yıl YGS sınavına girdi.



Sınav sonrasında tercihlerini birlikte yaparak aynı okul ve bölümleri yazan baba-oğul 2013-2014 akademik yılda Tosya Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Bölümü’ne yerleşti.

Kayıtlarını birlikte yaptıran baba-oğul okulun diğer öğrencilerinden çok daha heyecanlıydı. Gençlerden daha çok çalışarak hayatta hiçbir şeyin zor olmadığını çalışıldığı takdirde üstesinden gelinebileceğini gösteren baba-oğul öğrencilerin azmi okulun diğer öğrencilerine de örnek teşkil ediyor.



Geçtiğimiz hafta vize haftası olması nedeniyle okula birlikte gelen baba-oğul öğrenciler aynı sınıfta sınavlara birlikte girdi. Hatta sırada arka arkaya oturarak sınav heyecanını birlikte paylaştı. Sınav heyecanını oğlu ile birlikte paylaşan baba Şükrü Yücebıyık okumanın yaşının olmadığını göstermek için geldiklerini belirterek oğlu ile aynı sınavın heyecanını paylaşmanın anlatılamaz bir duygu olduğunu söyledi.

Baba Yücebıyık ben 54 yaşımda eğer ki okuyorsam geleceğimiz olan gençler eğitime daha fazla önem vermeli diyerek toplumun kalkınması için eğitimin önemine vurgu yapıyor.




Sınav heyecanını babası ile birlikte paylaşan oğul Onur Yücebıyık babası ile birlikte sınava girmekten büyük mutluluk duyduğunu çocuklarına anlatabileceği bir anısının olduğunu söyledi. Babası ile aynı sınava girmenin anlatılamayacak bir duygu olduğuna vurgu yapan oğul Yücebıyık gençlerin kendilerini geliştirebilmesinin eğitimden geçtiğini ve en iyi eğitimi alanların kendilerini geliştirdiğini söyledi.



Tosya Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Öğretim Görevlisi Sezgin Bıçak okumanın yaşının olmadığını belirterek oğul Onur Yücebıyık’ın yaşının kendilerinden büyük olduğunu ve babanın yaşını siz düşünün diyerek yaşanan duyguyu en iyi şekilde özetliyor   

Editör: TE Bilisim