Tosya Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Özgün Yapağı, Askerlik Şubesi Başkanı Per Tğm. Ömercan Gedik, Tosya Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Ergün Hasgül,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü  akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Tosya Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Ergün Hasgül yaptı. Okul hakkında bilgi veren Hasgül konuşmasında “Her başlangıcın bir sonu olduğu gibi iki yıl önce ailelerinin bizlere emanet ettiği öğrencilerimizi bugün tekrar ailelerine geri gönderiyoruz. İki yıl önce verilen emeklerin karşılığının alındığı bu günde mezun olan öğrencilerimizi yeni bir başlangıç için uğurlamanın hüznünü, coşkusunu, heyecanını, telaşını ve gururunu bir arada yaşıyoruz’ dedi.

Törende konuşan Kaymakam Deniz Pişkin; “Çocuklarımız burda iki yılın içinde iki yıl insan hayatında hatırı sayılır bir süreç insan hayatında iki yılın çok büyük önemi vardır. Bu iki yıl içerisinde çok sayıda arkadaşlıklar dostluklar edindiğinizi düşünüyorum. Bütün bu güzel anıların mekanın coğrafyası olarak Tosya’yı hiçbir zaman unutmamanızı sürekli gönlünüzü ve mümkünse aklınızı Tosya’da tutmanızı istirham ediyorum. Sizden burdan giderken hep birer gönül elçisi birer turizm elçisi olarak gidiyorsunuz, biz öyle görüyoruz. Sizler bu anlamda bilincindesiniz diye temenni ediyorum. Ailelerinizi, çocuklarının güzel günlere erişmesinde katkılarından dolayı kutluyorum. İnşallah çocuklarınızı daha güzel günlerinde görmeyi Rabbim sizlere nasip eder. ” dedi. 
 Okul ve bölümde ilk üçe giren öğrencilere plaket, sporda ve çeşitli etkinliklerde dereceye girenlere ise madalya verildi.
Yaş kütüğüne plaketin çakılmasının ardından öğrenciler hep birlikte Öğretim Görevlisi Mehmet Karamanoğlu’nun öncülüğünde mezuniyet andını okudu ve keplerini havaya atan öğrenciler okuldan mezun olmanın mutluluğunu yaşarken günün ilerleyen saatlerine kadar müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

























Editör: TE Bilisim