2014-2015 akademik yılı açılış töreni düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkan Vekili Ali Mutlu, Belediye Başkan Yardımcısı ve Tosya Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazıl Ateş, İlçe Müftüsü Basri Bektaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Mustafa Koç, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mustafa Yağmur, CHP Tosya İlçe Başkanı Mustafa Söylemez,akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı.
Doç. Dr. Akyıldız konuşmasına şöyle devam etti;”Kuruluşundan bugüne geride bıraktığı 4 yılda sadece Tosya’nın ekonomik ve kültürel gelişimine değil, üniversitemizin tanıtımında ve başarılarında rol oynayan dinamik ve genç kadrosu ile ilk günkü heyecanla genç beyinleri yetiştirmeyi hedefleyen Tosya Meslek Yüksekokulu’nun 2014-2015 akademik yılı açılışına hoş geldiniz' dedi.




Törende konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın; “Tosya Meslek Yüksekokulu kurulduğu günden bugüne ciddi merhaleler kaydetti bunu hepimiz biliyoruz.




Tabiî ki bu merhalelerde pay sahibi arkadaşlarımız bizim çalışan arkadaşlarımız ve daha da önemlisi çok kıymetli Tosyalılar. Tosya’nın emeği büyük. Bugün Tosya meslek Yüksekokulumuz 8 programı faal, 1042 talebesi 19 öğretim görevlisi ve personeliyle beraber hizmet veriyor. İnşallah üniversitenin temeli olma yolunda hızla ilerliyor. Bin barajını geçen ilk ilçemiz oldu. ” dedi.


Editör: TE Bilisim