SEDAT AGACIKOĞLU
KASTAMONU(İHA) –Kastamonu’nun Tosya ilçesi  Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü öğrencileri örnek bir davranışa imza attı.

İhtiyaç sahibi arkadaşlarına yardımcı olmak amacıyla kampanya başlatan Tosya MYO öğrencileri ikinci el giyecek topladı. Arkadaşlarıyla birlikte topladıkları giyecekleri yıkayarak ütüleyen öğrenciler ilçenin giyim pazarında satışa çıkardı.  1TL ile 5 TL arasında giyecekleri satan öğrenciler gün içerisinde satış yaparak ihtiyacı olan arkadaşlarına destek olmanın mutluluğunu yaşarken öğrenciye yardım adı altında satılan ikinci el giyecekleri satın alarak destek veren vatandaşlar öğrencilere duyarlılıkları için teşekkür etti.

İhtiyaç sahibi öğrencilere destek olabilmek için bu kampanyayı başlattıklarını belirten öğrenciler; “ihtiyaç sahibi olan öğrenci arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek için yapabileceklerimizi düşündük. Kullanılmayan ikinci el giyecek toplayarak tekrar pazarda satarak elde ettiğimiz gelir ile öğrencilere burs verebileceğimiz ve katkı sağlayabileceğimiz konusunda karara vardık.  Dış Ticaret Bölümü öğrencileri olarak kullanılmayan ikinci el giyecekleri topladık, yıkadık, ütüledik şimdi pazarda satıyoruz. 1 TL ile 5 TL arasında değişen fiyatlardan sattığımız bu giyecekleri satın alan vatandaşlar ihtiyaç sahibi öğrencilere destek veriyor, halkımız duyarlılık gösteriyor. Buradan elde ettiğimiz geliri ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak vereceğiz. Kampanya sürecinde bize destek olan hocalarımıza, arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” şeklinde duygularını dile getirdi.   






(SDA

Editör: TE Bilisim