8 milyar dolarlık devasa bütçesiyle daha kaliteli eğitim için sınıfları, eğitimcileri ve öğrencileri bilişim altyapısıyla tanıştıracak olan Fatih Projesi'nin en önemli bacaklarından biri de akıllı tahtalar. Yurt’un dört bir yanında olduğu gibi Tosya ilçesinde de okullarda kurulmaya başlandı.

İlk etap da ilçemizin 4 büyük okulunda montajı yapılan Akıllı Tahtalar yeni eğitim döneminde kullanılmaya başlanacak.



Tosya Lisesi,Tosya İmam Hatip Lisesi,Tosya Anadolu Lisesi,Tosya Anadolu Öğretmen Lisesinde montajları yapılan Akıllı Tahtalar 2012-2013 Eğitim döneminde kullanılmaya başlanacak.

www.tosyahaberleri.com haber sitemiz Yeni Eğitim döneminde kullanılmaya başlanacak olan Akıllı Tahtalar konusunda Tosya Lisesi Müdürü  Cüneyt Özil’den kısa bir bilgi aldı.


Müdür Cüneyt Özil Tosya lisesinde 12 normal sınıf,2 Bilgisayar sınıfı,1 Fen Bilgisi sınıfı ve 1 de Projektör odasında olmak üzere toplamda 16 sınıfa Akıllı Tahta Montajı yapıldığını söyledi.

Müdür Özil yeni eğitim döneminde Tosya Lisesinde  eğitim görecek öğrenci sayısının yaklaşık 250 öğrenci olacağını okulların açılması ile birlikte hem idarecilerin hem de öğretmenlerin Akıllı Tahtaların kullanımı sırasında acemiliklerin yaşanacağını söyledi.Fakat bu zorlukları Eylül ayı başında Akıllı Tahtalar konusunda öğretmenler ve idarecilere eğitim kursu verilerek aşacaklarını söyledi.


Tosya Lisesi Müdürü Cüneyt Özil Okula montajı yapılan Akıllı Tahtalar konusunda son olarak yaptığı açıklamada ‘’ Bizim için Hayaldi şimdi gerçek oldu bu Tosya eğitim sistemi içinde bir şanstır.Önemli olan bu akıllı tahtaları öğrenciler kadar eğitimcilerinde kullanması ve kullanabilecek seviyede olmasıdır’’dedi.

www.tosyahaberleri.com  haber sitesi olarak müdür Cüneyt Özil’e teşekkür ederek Okullarda uyğulması  başlayacak olan akıllı Tahtalar konusunda hem hem öğrencilere hem de eğitimcilere başarılar diledi  

Sedat Ağacıkoğlu (Habertürk - Tosya )

Editör: TE Bilisim