Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin
Tosya Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu’nda Z Kütüphane açılışında yaptığı konuşmada Eğitim camiasına uyarıda bulundu.
Deniz Pişkin konuşmasında ''
Günümüz tabiî ki bilgi ve teknoloji çağı  Bu zaman diliminde siz sevgili öğretmenlerin çocuklarımıza öğretebileceği en güzel şey bilginin kendisini ham şekliyle öğretmek değil de bilgiye nasıl ulaşılacağını yöntem olarak öğretmektir.  Yani araştırma yöntemleri bilgiye ulaşmanın farklı yolları kolaylıkları
Bolluk bereketli aynı zamanda insana hiçlik ve kayboluş duygusu veriyor. Bir konuyla ilgili ne kadar çok bilgi varsa sanal alemde o kadar bilgi kirliliği vardır demektir.  Haliyle bilginin doğrusuna özüne ve doğru olanına nasıl ulaşacağımız konusunda başlı başına bir sorun yaşıyoruz demektir.  Bu anlamda tekrar ettiğim gibi öğretmenlerimizin çocuklarımıza bilginin kendisini değil bilgiye nasıl ulaşacağını   bu aynı zamanda onlardaki araştırmacı ve sorgulayıcı ruhu da yaşatacağı için bilim adamı yetişmesi konusunda bi temel edeceğini lütfen unutmasınlar.
Önemli olan bunları yapmak değil daha önce örneklerini gördüm fazla korumacı ruhu muhafaza etme duygusu bazen koruduğunuz şeyi yasaklı hale getiriyor. Daha önceki tecrübelerimden biliyorum böyle açılışı yapılan kütüphaneler sonradan bakıyorum ki kitleniyor, anahtarı nerde müdür yardımcısında niye açmıyorsunuz efendim kırıp döküyorlar çocuklar falan
Böyle bir koruma algısı yok arkadaşlar bu kütüphaneler 24 saat açık olacak yani okul açık olduğu  zaman açık olacak çocukların ulaşımına imkan verecek şekilde gerekirse nöbetçi öğretmenimizi görevlendirip kontrol etsin düzenini tertibini sağlasın. Yerinde görmek suretiyle sürekli açık olacak.
Hatta belki çocuklara araştırma yapmaya çocuklarımıza yol yöntem göstermeye kaynak taramasına yardımcı olması için sürekli birisi görevlendirilebilirse çok daha makbul olur.   Ama asla kilitli olmamalı” dedi.

Editör: TE Bilisim