Kastamonu il merkezinde üç ve Tosya ilçe merkezinde iki adet bulunan kütüphanelerin açılışına Kaymakam Mehmet Türköz, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Tosya Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz’ın yanı sıra çok sayıda okul müdürü katıldı.

Düzenlenen açılış programında konuşan Kaymakam Mehmet Türköz eğitimin ve okumanın önemini vurgulayarak özellikle küçük öğrencilerin rahatlıkla ulaşabileceği yerlere bu kütüphanelerin yerleştirildiğini ve her zaman buralardan tüm Tosyalıların faydalanabileceğini vurguladı. Kütüphanelerin kurulmasında emeği geçen sponsorlara teşekkür eden Kaymakam Türköz cehaletin azalması için kütüphanelerin gerekliliğini vurgulayarak “Bir kütüphane bir cezaevi kapatır” dedi.

 

Yapılan açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ise ; “Çalışmalardan dolayı kaymakamımıza, belediye başkan yardımcımız şahsında belediye başkanımıza ve ilçe milli eğitim müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Maşallah Tosya ilçemiz biz de varız dedi ve iki tane kütüphane açıyoruz. Diğer ilçelerimiz ise henüz hazırlık safhasında. Tosya’mızın böyle güzel bir gayreti var Sayın Valimiz de bu manada çok hoşnut. Görüşmelerimizde yer yer okullarla ilgili ilçelerle ilgili konuşurken Tosya ile alakalı bir mevzu olduğunda şunu ifade ediyor. Tosya ile ilgili mevzuyu siz Tosyalılara bırakın onlar çözer diyor hakikaten çözülüyor da bunu görebiliyoruz. Z kütüphanenin özelliklerinden biri de çocuklarımızın rahatça ulaşabilmeleri ve farklı bir tasarımda olmasıdır. Görüyoruz ki Tosya ilçemizde de açılışlar yapacağız. Özellikle sponsorlarımıza ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.





Editör: TE Bilisim