Kasım 2016 ayı sonunda gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı. Bir ortaöğretim kurumuna geçmek isteyen 8.nci sınıf öğrencilerinin katıldığı TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavı sonuçları açıklandı.

9 merkezde yapılan sınava Tosya'dan 240 erkek ve 235 kız olmak üzere toplam 475  8.nci sınıf öğrencisi katıldı. Geçtiğimiz yıllarda bireysel olarak Türkiye birincisi çıkaran Tosya bu yıl ilk TEOG sınavında Türkiye derecesi yapamadı.

Tosya Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu 8’nci sınıf öğrencisi Zeynep Akcan 119 net yaparak ilçe birincisi olurken, Tosya Namık Kemal Ortaokulu ve Tosya Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan 1’er öğrenci 118 net çıkardı.

Genel başarı sıralamasında Türkiye genelinde 61,90 oranını yakalayan Tosya Kastamonu merkez ile aynı oranda kalmayı başardı.
Toplam 120 sorunun sorulduğu sınavda Tosya 61,90 başarı oranıyla, 52 başarı oranı olan Türkiye ortalamasının üzerine çıkarak TEOG’daki başarısını bir kez daha gösterdi. 
Tosya'dan 475 öğrencinin katıldığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Sınavında yaklaşık 130 öğrenci Fen Liseleri ve diğer liseler için yarışıyor.

Editör: TE Bilisim