Uzun yıllardır ilçede hizmet veren Tosya Anadolu Lisesi geçtiğimiz yıl Bakanlık tarafından Tosya Fen Lisesi’ne dönüştürülmesi kararlaştırılmıştı.
Fen Lisesi’ne dönüştürülmesiyle 120 kontenjan açılan okul öğrenciler tarafından en fazla tercih edilen okullar arasında yerini aldı. Başarılı öğrencilerin tercih ettiği okullar arasında bulunan Tosya Fen Lisesi’ne yurt genelinden öğrenciler tercih etti.

Tosya Fen Lisesi’ne yerleşen öğrenciler 462,530 tavan puanından başlayarak 410 taban puanından kapattı.  Yerleşen 120 öğrenciden 51’i erkek ve 69’u kız.

İlk yılından itibaren en çok tercih edilen okullar arasında olan Tosya Fen Lisesi’nde gözler 2016-2017 eğitim öğretim yılında. Dinamik ve tecrübeli kadrosuyla başarıyı hedefleyen Tosya Fen Lisesi ilçenin göz bebeği olma yolunda ilerliyor.

Erkek öğrenci yurdu bulunan Tosya Fen Lisesi’nde kız yurdu açılması için çalışmalar başladı. Okulun açılmasıyla birlikte çalışmaların tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.
120 kontenjanın tamamı dolan Tosya Fen Lisesi’nde kayıt işlemleri yerleştirme esas ve usullerine göre sistem üzerinden otomatik yapılıyor. Okula kayıt olan öğrencilerin velileriyle birlikte 01-09 Eylül 2016 tarihleri arasında ders seçimi ve kayıt güncelleme işlemleri için gerekli belgelerle birlikte okul idaresine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim