Sedat Ağacıkoğlu
Kastamonu - (İHA )

Tosya Fen lisesinin önümüzdeki eğitim öğretim yılında güçlendirmesi tamamlanan Tosya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu binasının Fen Lisesi olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmesi için son şansı 15 Mayıs 2015 tarihi. 

Geçtiğimiz hafta ilçemizde oluşturulan bir heyetle Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Bakanlık Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin ile Rehberlik ve Denetim Başkanı Atif Ala’yı ziyaret etti. Yapılan bir dizi görüşmelerin ardından ilçemize dönen heyet ziyaretlerin olumlu geçtiğini ifade ederek Fen Lisesinin Tosya’da açılacağı müjdesini verdi. 


Ziyaret heyetinde bulunan Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, AK Parti Tosya Teşkilat Başkanı Naci Küçükmorkoç ve Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu yapılan ziyaretler sonrasında aksi bir durum olmaması halinde Tosya Fen Lisesinin önümüzdeki dönem eğitime açılacağını ifade ettiler.

Aradan geçen yaklaşık 1 hafta sonrasında Fen Lisesinin bakanlık onayı ile ilgili şu ana kadar bir açıklanma yapılmadı. Yaptığımız görüşmelerde ilçe eğitim kurumu yetkilileri bakanlık tarafından Fen lisesi onayının TEOG sınavlarının açıklanmasın sonrasında 15 Mayıs tarihine kadar okul isimlerinin Tercih kitapçığında yayınlanması gerekir dediler.

Bu durumla ilgili olarak Ak Parti Tosya ilçe başkanı Metin Ekşi Bakanlık yetkilileri ve Siyasi yetkililerle görüşmelerini sıklaştırarak Tosya Fen Lisesi’nin bakanlık tarafından onaylanması için çalışmalarına hız verdi.İlçe başkanı Ekşi yaptığı değerlendirmede ‘’ Tosya Sivil toplum kuruluşları ve Siyasi partilerle bu işin mücadelesini uzun soluklu yaptık.İnşallah aksi bir durum olmaz ise bu dönem Fen Lisesinin müjdesini alacağız. Olur ya aksi bir durumda Bir sonraki eğitim öğretim döneminde Fen Lisesini ilçemize mutlaka kazandıracağız’’dedi.

Editör: TE Bilisim