İlk ve orta dereceli okulların 2014-2015 eğitim öğretim yılına girmesiyle birlikte ilçe dışından gelen öğrenciler memleketlerine dönüyor. Özellikle ailelerinden ayrı olan ve yurtlarda kalan öğrenciler ailelerine bir an önce kavuşmanın hayalini kuruyor.

Okulların tatil olmasına sayılı günler kala devamsızlık sorunu olmayan öğrenciler erken gitmeyi planlarken bazı öğrenciler de arkadaşlarıyla bir gün fazla kalmayı tercih ediyor.

İlçemizde okul sayısının fazla olması nedeniyle artan yurt ihtiyacına çözüm aranıyor. Bazı okullar yurtlarına kendi öğrencilerini kabul ederken tek devlet yurdu olarak bilinen SYDV’na ait Fazıl Boyner Yurdu’na her okuldan öğrenci kabul ediliyor.

205 kapasitesi olan Fazıl Boyner Yurdu’nun 2 katı erkek, 2 katı kız yurdu olarak hizmet veriyor.  İlçemizde yurt sorunu olan bir diğer okul da Tosya Meslek Yüksekokulu.  Yüksekokul öğrencileri ilçemizde tek devlet yurdu olan Fazıl Boyner Yurdu’na yükseköğrenim kız öğrencilerinin de kabul edilmesi için müracaatta bulundu.

Talebi alan İlçe Kaymakamlığı Fazıl Boyner Yurdu’na yüksekokul öğrencilerinin müracaatlarını ilgili bakanlığa gönderdi. Şimdi bakanlıktan gelecek olan cevap merakla bekleniyor.
Editör: TE Bilisim