Bir ortaöğretim kurumuna geçmek isteyen 8.nci sınıf öğrencilerinin katılacağı TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavı Tosya 8.nci sınıf öğrencisi bulunan ortaokullarda yapılacak.
9 merkezde yapılacak olan sınava ilçeden 240 erkek ve 235 kız olmak üzere toplam 475 öğrenci katılacak. İki oturumda yapılacak olan sınavın ilk oturumu 23 Kasım 2016 Çarşamba günü, ikinci oturumu ise 24 Kasım 2016 Perşembe günü yapılacak.  Öğrenciler her oturumda 3 dersten sınava girecek. 
Sınavda her ders için öğrenciye 40 dakika süre verilecek. Öğrencilere her sınav arasında dinlenmek için 20 dakika zaman verilecek. Öğrenciler iki toplam 6 dersten sınava girmiş olacak. Öğrencilerin bir ortaöğretim kurumunda yerleşmesinde belirleyici rol üstlenen TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavı aynı zamanda öğrencilerin okullarında ikinci sınav notu sayılacak.

Sınavın yapılacağı ortaokullarda her oturumda 74 olmak üzere toplam 148 öğretmen görev yapacak. Branş öğretmenleri derslerinin olduğu oturumda görev alamayacak.

Sınavın yapılacağı toplam 9 merkezde 8.nci sınıflar haricindeki öğrenciler için okullar iki gün tatil edilecek. 
Sınav yapılmayan ilkokul ve liselerde eğitim öğretim devam edecek.TEOG sınavının sonuçlar Ocak 2015 ayı içinde açıklanacak. 

Geçtiğimiz yıl yapılan TEOG-Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavında ilçemizden 2 tane Türkiye 1.’ncisi çıkmıştı.

Editör: TE Bilisim