Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Her sene milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği “Yaz Kur'an Kursları”, 17 Haziran 2019 Pazartesi günü Tosya ilçe merkezi ve köylerde 107 Camide 17 Kur’an Kursunda yaklaşık 200 din görevlisinin ve tahmini 2.500 öğrencinin katılımı ile başlayacak.

Tosya İlçe Müftülüğü, cami ve Kur'an kurslarında görev yapan personel marifetiyle Yaz Kur'an Kurslarına gelen çocuklara tecvitli Kur'an-ı Kerim eğitimi verilerek, kısa sure ve dualarla birlikte beş vakit namazın nasıl kılındığını öğretilecek.

2019 Yaz Kur'an Kursları 17 Haziran Pazartesi günü başlayacak ve 8 hafta boyunca devam edecek.

04-06 YAŞ KUR'AN KURSU..

Tosya Müftülüğü bünyesinde ilçemizde her yıl açılan ve büyük bir ihtiyaca cevap veren 04-06 Yaş Okul Öncesi Eğitimi kapsamında açılan Kur’an Kursu bu yıl içinde açılıp açılmayacağı muamması yaşanıyor.

04-06 Yaş grubu çocukların Kur’an Kurs eğitimi ve kurs başlangıç tarihi ile ilgili herhangi bir duyuru ve bilgilendirme yapılmaması velileri tarafından tepki ile karşılanıyor.

 Edinilen bilgilere göre Tosya İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit edilecek en az iki okulun Ana sınıf bölümlerinde 04-06 yaş Kur’an Kursu için çalışmalara başlandı.

Editör: TE Bilisim