Kutlamalar saat 14.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumuyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla çelenk sunma töreni sona erdi. 

Kutlamalara saat 15.00’te müftülük konferans salonunda devam edildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Pullu konuşmasında; “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği unvanını aldığı ve her yıl 24 Kasım’da büyük bir gururla kutlanan ‘Öğretmenler Günü’nde sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum.Toplumumuzu aydınlatarak karanlığa meydan okuyan gayretli, fedakar ve bilgeliğinizin karşılığını hiçbir bedelle ölçmeyen tüm neslin yetiştiricisi ve geleceğimizin mimarları olan değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan öğretmenlerimizi, eğitimcilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Tosya Atabinen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen ‘Feride’ isimli tiyatro gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.
Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarına Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, Belediye Başkanı Kasım Şahin, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütgm. Özgür Yapağı, İlçe Emniyet Müdürü Savaş İlgün,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. 

















Editör: TE Bilisim