SEDAT AĞACIKOĞLU
  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinden Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi açıldı.
Yıl sonu sergisi açılışına Kaymakam Yusuf Cıbır, eşi Zehra Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkan Vekili Fazıl Ateş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cemalettin İpek, Murat Gül, Efkan Dağlı ve Eyüp Gür, okul müdürleri öğretmenler ve kursiyerler katıldı.



Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması Halk Eğitim Merkezi Müdüresi  Nesrin Avcı tarafından yapıldı.  Avcı;” Halk eğitim merkezleri yurt sathında gerek eğitimin tabana yayılması ve gerekse becerilerinin artırılması konusunda önemli görevler üstlenmişlerdir. Halkımızın sosyal ve kültürel gelişmesini sağlamak onlara bilgi beceri kazandırmak, okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek eksik kalan eğitimlerine yardımcı olmak kültürel değerlerimizi korumak, yaşatmak, yaygınlaştırmak kurslarımızın en önemli özelliği olmalı ve merkezimizde de bu kursların açılmasına öncelik verilmektedir.
2014-2015 döneminde merkezimizde 52 si mesleki, 27si genel, 12 si okuma ve yazma kursu kapsamında olmak üzere toplam 91 kurs açılmıştır. Bu kurslarda 1072 bayan 1586 erkek olmak üzere toplam 2658 kursiyere sertifika verilmiştir” dedi. 
Açılış konuşmasının ardından kursiyerler tarafından hazırlanan bindallı ve üçeteklerin defilesi yapıldı. Kursiyerler yıl içinde kendileri hazırladıkları bindallı ve üçetekleri düzenledikleri defilede tanıttı.


Defilenin ardından halk oyunları ve tekvando gösterileri yapıldı. Gösterinin ardından Kaymakam Yusuf Cıbır’a tekvandocu Türkiye 3. Recep Dalsız bayrak hediye etti. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda Türkiye derecesi yapan sporculara ödülleri Kaymakam Yusuf Cıbır tarafından verildi.
Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterileri sunuldu. Taekwondo gösterilerinin ardından kursiyerlere katılım belgeleri verildi.



Gösterilerin ardından serginin açılış kurdelesini Kaymakam Yusuf Cıbır eşi Zehra Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer ve Belediye Başkan Vekili Fazıl Ateş birlikte kesti.



Editör: TE Bilisim