HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu'nun Tosya İlçesi Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu yeni Eğitim ve Öğretim yılına sorunlu giriyor.

Bilindiği gibi 2007 yılında alınan kararla okula yeni başlayan 1.sınıf öğrencileri için uyum süreci olan oryantasyon programı eklendi. 2018-2019 Eğitim yılı 1.sınıf öğrenciler için 10 Eylül Pazartesi günü başladı.

10 Eylül tarihi öncesinde Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okuluna kayıt yaptırmak isteyen veliler okul idaresinin almış olduğu karar ile kura çekimi yapılarak sınıflar belirlendi. Okulların açılması ile öğrenciler sınıflarında yeni eğitim dönemine başladı. Aradan geçen birkaç gün sonrasında birkaç veli çocukların kura ile düştüğü sınıfı istemeyerek yeniden kura çekilmesini okul idaresinden talep etti. Okul idaresinin bu talebe olumsuz cevap vermesi sonucu veliler bu defa İlçe Milli Eğitim müdürüne giderek taleplerini yenilediler. İlçe Milli Eğitim Müdürü de Okul idaresinin vermiş olduğu karar doğrultusunda cevap verince bu defa veliler İlçe Kaymakamına giderek taleplerine ilettiler.

İlçe Kaymakamı Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi gereği, her velinin kendi öğrencisinin kurasını çekmesi suretiyle hangi sınıfta eğitim öğretime başlayacağını belirleme hakkı olduğunu düşündüğünü. Bu na göre perşembe günü bütün velilerin katılımıyla okulda yapılacak sınıf belirleme kuraları sonucunda sorun kalmayacak. İlçemiz de sorunsuz bir eğitim öğretim yılı hedefi doğrultusunda eğitimle ilgili hiçbir soruna duyarsız kalmayacağımızı bir kez daha belirtmek istiyorum." dedi.

Sınıflarından ve Öğretmenlerinden memnun olan diğer veliler ise bu karara itiraz ederek Çekilen kura neden tekrar çekiliyor çocuklarımız arkadaşlarına ve öğretmenlerine alıştı diyerek alınan karara tepki verdiler.

Öğrenci Velisi Ali Orhan Kral yaptığı açıklamada ” Okulumuzda Öğretmenlerimiz ile beraber okul yönetimi kura ile sınıfları belirlediler , sınıflar belirlendikten sonra okula çocuklarımız 10 Eylül tarihinde başladılar 3. günü  diğer bir şubemizin öğretmeninin değiştirilmesini talep ettikleri için veliler Kuraların yenilenmesi talebi ile Kaymakamlığa müracaatta bulundular Kaymakam beyde sorunun çözülmesi için kuranın yenilenmesini karar verdi fakat diğer veliler olarak bizlerde kuranın yenilenmesini istemiyoruz  çünkü öğretmen ve öğrencilerimiz birbirlerine alıştılar  bu alışkanlıklarının psikolojilerini bozacağını düşündüğümüz için Kuraların yenilenmesini istemiyoruz bütün Mehmet Akif İlköğretim Okulu Öğrencileri velileri olarak burada diğer 100 tane velinin mağdur edilmemesini Kaymakam beyden rica ve talep ediyoruz” dedi.

Perşembe günü yapılması beklenen yeni kura çekimi İptal edilerek cuma günü yapılmasına karar verilmesi üzerine bugün okul bahçesinde toplanan çok sayıda veli Kuranın yapılmaması için taleplerini yenilediler. Milli Eğitim Müdürü Murat Demirci kuranın yapılacağı Mehmet Akif Ersoy İlk Öğretim Okuluna gelerek Okul bahçesinde velilere yaptığı kısa açıklamanın ardından kuranın çekimi için okul binasına girdi.

İlerleyen saatlerde kuranın yeniden çekilmesi ile birlikte Veliler okuldan ayrıldılar.

İki günlük Hafta sonu tatilinin ardından Öğrencilerin pazartesi günü yeni sınıf ve öğretmenlerine nasıl bir tepki verecekleri merak ile bekleniyor

Editör: TE Bilisim