HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

    KASTAMONU (İHA) - Kastamonu’nun Tosya ilçesinde açılan okuma yazma kursuna katılan bayan kursiyer ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adını yazdı.

Tosya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından eğitici, öğretici ve meslek edindirme kursları arasında okuma yazma kursu açıldı. 5 bayan kursiyerin katıldığı okuma yazma kursu hafta içi 3 gün devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde başlayan kursa katılan kursiyerler oldukça heyecanlı.

Daha önceden hiç okula gidemeyen 50 yaş üstü bayanların ilgi gösterdiği okuma yazma kursunda kursiyerler ilk defa okuma yazma öğrendikleri için çok heyecanlı. Okuma yazmayı öğrenmenin hayatlarında çok önemli değişiklik olduğunu belirten kursiyerler; gördükleri yazıları okuyabildiklerinin altını çizerek hayatlarının kolaylaştığını söyledi.

Okuma yazmayı öğrenmenin ardından ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını yazan bayan kursiyerler mutluluklarını ifade ettiler. Okuma yazmayı bilmedikleri zaman gördükleri yazılara yabancı olduklarını belirten kursiyerler; “Okuma yazmayı öğrendik. Şimdi sokakta gördüğümüz yazıları, televizyonda gördüğümüz yazıları okuyabiliyoruz.

Herkes derslerinde çocuğuna yardımcı olurken biz ilgilenemiyorduk. Okuma yazma kursunu bitirdikten sonra ortaokul ve liseyi de okumayı düşünüyoruz. İnşallah okuma yazma sayesinde hayatımız kolaylaşacak. Çünkü hastaneye gittiğimiz zaman nereye gideceğimizi bilmiyorduk. Hangi arabaya bineceğimizi okuma yazma bilmediğimiz için sormak zorunda kalıyorduk. Okuma yazmayı öğrendikten sonra gideceğimiz yeri çok rahat bulabiliyoruz.

Önceleri sürekli görmemize rağmen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bile okuyamıyorduk. Şimdi hem okuyor hem de yazıyoruz” şeklinde duygularını ifade ettiler.

Haftanın 3 günü olan okuma yazma kursu Haziran 2017 ayında sona erecek. 

Editör: TE Bilisim