Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yapılan deprem testinden olumsuz rapor alan okullar ile bu okullarımızın geçici olarak taşınacağı okullarda yeni eğitim yılı öncesi veli ve öğrencilerin kafası karışık.

Kastamonu Valiliği ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından yapılan deprem tahkiklerinin sonucunda Tosya Ortalıca İlkokulu/Ortaokulu, Atatürk İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu (eski bina) ve Dumlupınar Ortaokulunun yıkımına karar verildi.

Ayrıca Cumhuriyet Anaokulu, Yavuz Selim İlkokulu ve Namık Kemal Ortaokulunun güçlendirme ya da onarım görmesine karar verildi.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılını başlamasına kısa bir süre kala yıkılacak ve tadilat görecek okullarda eğitim gören öğrencilerin nakil olacağı okullar belli oldu.

Okulların belli olması ile öğrencilerin ve Velilerin kafası karıştı. Yeni Eğitim döneminde hangi okullarda sabahçı ve öğlenci eğitim yapılacak? Okullarda taşımalı eğitim sistemi olacak mı? İlçe okullarında okulları yıkılan öğrenciler nakil oldukları okullara ne ile gidip gelecek?  Öğrenci servisleri ile veliler kendi aralarında mı anlaşacak? ve buna benzer soru ve sorunlar Velilerin ve Öğrencilerin kafasında soru işareti.

İlçe Milli Eğitim yetkililerinin kısa zamanda yapacakları basın açıklaması ile Öğrenci ve velilerin bilgilendirmesine yardımcı olacaktır.

  

YIKILCAK OKUL                                NAKİL OKUL                                     

Ortalıca İlkokul/Ortaokul               Yenidoğan İlkokul/Ortaokul

Atatürk İlkokulu                             Fevzipaşa İlkokulu

Dumlupınar İlkokulu                      Fatih Ortaokulu

M.Akif Ersoy Okulu (Eski )           M.Akif Ersoy Okulu (Yeni )         

 

Cumhuriyet Anaokulu                    Tosya Meslek Okul Lojman

Yavuz Selim İlkokulu                     Sakarya Ortaokul

Namık Kemal Okulu                       M.Akif Ersoy İlkokulu

Editör: TE Bilisim