Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Tosya Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde sigaranın zararları anlatıldı.

Toplum Sağlığı Merkezi doktorları Zübeyde Demirkır, Gözde Gönel ve Yusuf Kırmızıgül tarafından okullarda  ‘sigaranın zararları’ anlatılıyor.

Seminer ilk olarak Tosya Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde verildi. Seminere Tosya Cumhuriyet Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Selçuk Tosyalı ve son sınıf öğrencileri katıldı.

Doktor Zübeyde Demirkır öğrencilere sigaranın yol açtığı hastalıkların başında kanser geldiğine dikkat çekerek sigara içenlerin yakalanma riskinin çok yüksek olduğunu tedavisinin ise çok zor olduğunu söyledi.

Sigara içenlerde kalp krizi oranlarının yüksek olduğuna dikkat çeken Dr. Zübeyde Demirkır yoğun bakımda yatan hastaların çoğunluğunun sigaradan kaynaklandığını söyledi.

Sigarayı bırakmanın yararlarını anlatan Dr. Zübeyde Demirkır bıraktıktan belirli bir süre sonra eski sağlığa kavuşulabileceğini söyledi.

Sigarayı bırakmak isteyenlerin klinik yardımı alarak daha kolay bırakılabileceklerini belirterek klinik yardımı alarak bırakanların tekrar başlamadıklarını söyledi. 

Toplum Sağlığı Merkezi doktorları tarafından seminer farklı gün ve saatlerde ilçemizde eğitim yapan diğer okullarda da verilecek. 






Editör: TE Bilisim