2015-2016 eğitim öğretimi için okullarda yapılan çalışmalar son bulurken okul öncesi kayıtları ise devam ettiği öğrenildi.
Yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerin daha huzurlu ve güvenli eğitim alabilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce taşımalı sistemde  ilk ve orta okullara 839 öğrenci taşınırken 470 lise öğrencisi ayrıca A sınıfı 25 öğrencininde eğitim alabilmesi için ilçe merkezdeki okullara taşınacağı bildirildi.
Bu yıl eğitim öğretime başlayacak olan İmam Hatip orta okulunda ise akıllı tahta uygulaması başlayacağı diğer ilköğretim okullarında ise alt yapısı için son çalışmaların tamamlanacağı bilgisine ulaşıldı.

Okulların boya ve badanasını yapan ekipler, tesisat arızalarını giderdi, temizlik ve ilaçlama çalışmalarını tamamladı.
Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizdeki okullarda da 2015-2016 eğitim ve öğretim dönemi heyecanı yaşanıyor. Eğitim yuvaları, yeni sezonda öğretmen ve öğrencilere hizmet vermek üzere gün sayıyor.
Yaklaşık ilköğretimde 4220 orta öğretimde 2186 yüksek okulda ise 1120 öğrencinin eğitim göreceği belirtildi. Okullardaki sınıflar, laboratuarlar ve öğretmen odalarının temizliği yapıldı. Ayrıca okulların yıpranan duvarlarının boya ve badana işleri de okul yöneticileri tarafından tamamlandığı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim