HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU

KASTAMONU (İHA) -

TEOG Sınavında 120 sorunun tamamını cevaplayarak Türkiye 1.olan Kastamonu’nun Tosya ilçesi Fatih Ortaokul öğrencisi Yasin Uğurlu Ailesinin ve öğretmenlerinin gururu oldu.

TEOG sınavında 120 sorunun tamamını cevaplayan Yasin Uğurlu en büyük hedefinin Vatana millete hayırlı bir kişi olarak hizmet etmek istediğini söyledi. İHA muhabirine evlerinin kapısın açan Yasin Uğurlu’nun ailesi çocuklarının çok çalıştığını ve aile olarak hep desteklediklerini söylediler.

‘’ ÇOK ÇALIŞTIM VE BAŞARDIM ‘’

TEOG Türkiye 1.Yasin Uğurlu başarısını çok çalışmasına ve ailesine borçlu olduğunu söyleyerek ‘’ Gece sabahlara kadar çalıştım. Ders çalışmayı çok seviyorum. Ben her zaman öğretmenlerimi çok iyi dinledim. Başarımda okulum, öğretmenlerimin ve arkadaşlarımın emeği çok’’ dedi.

“ İSTERSE 1 GECEDE 1 KİTAP EZBERLER”

Yasin Uğurlu’nun asgari ücretle çalışan babası Süleyman Uğurlu oğlunun başarısı konusunda yaptığı açıklamada ’’ Oğlum çalışmayı çok seviyor. Okuldan geldikten sonra dinlenmek için kitap okur. Bazen sevdiği bir kitap olur ise elinden hiç bırakmadan tamamını okur sonrada ablasına ve bana okuduğu kitabı noktası, virgülüne kadar anlatır. Evimizde Yasin için özel bir odamız yok ne bileyim ders masası yok kendisi zaten ders çalışmaya başladığı an hiç bir şey duymaz, konuşmaz’’ dedi. 

 ‘’ OĞLUMUN ÇOK ÇALIŞMASI BAZEN BENİ KORKUTUYOR’’

Anne Hatice Uğurlu oğlunun çok çalışmasından hem çok memnun olduğunu bazen de korktuğunu söyleyerek ‘’ Oğlum Yasin sabah saat 06:00 kalkarak okul saati gelene kadar ders çalışıyor. Bazen bu kadar çok ders çalışması hasta olacak diye beni çok korkutuyor. Oğlum inşallah Vatana ve Millete hayırlı bir evlat olur. Allah çocuğumun eğitimine katkı veren öğretmenlerinden ve arkadaşlarından razı olsun’ ’dedi.

‘’ YASİN BU BAŞARISI İLE TOSYA’NIN GURURU OLDU’’

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin TEOG sınavında Türkiye 1. Olan Yasin Uğurlu’yu makamında misafir ederek başarısından dolayı çeşitli ödüller verdi.  Ziyarete Yasin Uğurlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu ve Okul Müdürü Yakup Özkayı ile birlikte geldi. Türkiye derecesini paylaşan Yasin Uğurlu’yu tebrik eden Belediye Başkanı Kazım Şahin; “Böyle başarıları duymak bizi sevindiriyor. Zeki insanlar, akıllı insanlar başarılı olacak diye bir olay yok. Sistemli, düzenli ve devamlı çalışan insanlar başarılı olur. Yasin kardeşimiz de uzun süren bir çalışmanın ardından çalışmasının karşılığını aldı. İnşallah bu sistemli ve devamlı çalışmasını hayatı boyunca devam ettirir ve bütün işlerinde başarılı olur. Ben Yasin kardeşimizi, onu yetiştiren öğretmenlerimizi, okul müdürümüz Yakup Özkayı ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Volkan Pullu’yu tebrik ediyorum. İnşallah bu başarıların devamı gelir” diye konuştu.















Editör: TE Bilisim